۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰

علی رستمی در نخستین گردهمایی نوآوری و فناوری مجتمع مس شهربابک با عنوان «مسینو» با اشاره به نام گذاری سال جاری در حوزه مس به نام هوشمندسازی صنعت مس، از هدف گذاری جهادی برای جهشی بلند در صنعت مس خبر داد .

 علی رستمی در نخستین گردهمایی نوآوری و فناوری مجتمع مس شهربابک با عنوان «مسینو» با اظهار خرسندی از برگزاری این گردهمایی با شعار «نوآوری، تکمیل کننده پازل تولید»، بیان کرد: زمینه ایجاد شده برای ارتباط مستقیم حوزه صنعت و شرکت‌های دانش بنیان فرصت مناسبی را برای بیان نیازها و ضروریات توسعه صنعت و برطرف شدن آنها توسط شرکت‌ها فراهم می سازد. 
مدیرعامل شرکت ملی مس با تأکید بر هوشمندسازی در صنعت، اظهار داشت: هم‌اکنون رقابت حوزه صنعت در جهان در هوشمندی و بهره‌وری تعریف می‌شود و این مسئله لزوم ورود صنعت کشور به این حوزه و توجه به این ضرورت را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به قدمت پنجاه ساله صنعت مس در ایران، افزود: با تجربه  پنج‌دهه در حوزه صنعت مس انتظار می رفت که بجای مصرف‌کننده تکنولوژی و دانش در این صنعت؛ به تولیدکننده دانش و فناوری تبدیل می‌شدیم.
دکتر رستمی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام هوشمندسازی صنعت مس، از هدف‌گذاری برای جهشی بلند در صنعت مس و اجرای نخستین معدن هوشمند در کشور خبر داد.
مدیرعامل شرکت مس در ادامه اولین اقدام برای جهشی بلند در صنعت مس را، افزایش ذخایر معدنی مس از طریق حفاری اکتشافی در پهنه های معدنی عنوان کرد.  
وی با تاکید بر اینکه تقویت این بخش در راستای بهره‌وری متناسب با ظرفیت ذخایر کشور در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با سرمایه‌گذاری‌های عظیم در افزایش صد درصدی تکنولوژی تجهیزات حفاری، سفارش 60 دستگاه حفاری،گفت‌وگو با سازمان انرژی اتمی در جهت استفاده از پتانسیل هوابرد در اکتشافات و ورود تکنولوژی‌های جدید به این حوزه به دنبال تحقق این هدف هستیم. 
دکتر رستمی در تشریح هدف گذاری در حوزه استخراج، افزایش 200 میلیون تن استخراج به 800 میلیون تن در چهار سال آینده را از جمله برنامه های آتی و مهم شرکت برشمرد و گفت: تقویت صد در صدی ماشین‌آلات و نیروی انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو مذاکرات و اقداماتی نیز در این رابطه انجام گرفته است.
مدیر عامل شرکت ملی مس در راستای رسیدن به هدف توسعه بخش تولید و رسیدن به تولید 5 میلیون تن کنسانتره مس، از ساخت 4 کارخانه تغلیظ در سرچشمه، 2 کارخانه تغلیظ در میدوک و همچنین 2 کارخانه تغلیظ در مس سونگون در سال‌های آتی خبر داد و افزود: در بخش ذوب نیز دو کارخانه ذوب 200 هزار تنی طی 36 ماه آینده راه اندازی خواهد شد و ظرفیت کارخانه ذوب سرچشمه به چهار هزار تن و ظرفیت کارخانه ذوب خاتون آباد به 200 هزار تن ارتقا خواهد یافت.
رستمی در پایان با اشاره به رتبه پنجم ایران در دارا بودن ماده معدنی مس در جهان، قرار گرفتن در رتبه 18 در حوزه تولید را نامتناسب با ظرفیت‌های کشور عنوان کرد و اظهار داشت: حمایت کامل شرکت ملی مس از صنایع پایین دستی در راستای ایجاد زیرساخت‌های افزایش تولید و توسعه صنعت مس فرصت مناسبی هم برای این صنایع و هم برای حوزه مس در جهت رسیدن به اهداف تعیین شده است. 

مس نقطه اتکاپذیر در تحول اقتصادی کشور است

نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گردهمایی «مسینو»: گفت: حوزه مس به‌عنوان حوزه‌ای بی‌رقیب در ایجاد توسعه کشور اگر با تکنولوژی و نوآوری همراه شود می‌تواند به نقطه اتکاپذیر و مکفی در شکوفایی اقتصادی تبدیل شود و با برگزاری این گردهمایی فرصت مطلوبی برای تحقق این هدف فراهم شده است.

حمید رضا شاهوردی ، در آیین افتتاحیه گردهمایی نوآوری و فناوری شرکت ملی مس در مجتمع مس شهر بابک «مسینو»،بخش معدن را پیشران تحول در اقتصاد کشور معرفی کرد و افزود: اگر تنها دارایی‌های بالفعل خود را در حوزه معدن در نظر بگیریم می‌توانیم شرایط را برای شکوفایی اقتصاد در کشور مهیا کنیم.

شاهرودی تصریح کرد: خوشبختانه با نگرش شرکت ملی مس به پتانسیل‌های بالقوه این حوزه و هدف گذاری های انجام شده، در آینده شاهد شرایط متفاوت و مثبتی در اقتصاد خواهیم بود.

نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر تمرکز زیست بوم فناوری کشور بر مرتفع کردن نیازهای حوزه مس، از آمادگی این معاونت در قالب توافق‌نامه قطعی در راستای سوق دادن زیست بوم فناوری به سمت حوزه مس و آمادگی هر گونه همکاری و حمایت در این زمینه خبر داد تا نیازهای نرم افزاری در توسعه این صنعت برآورده شود.

نیازهای فناورانه مجتمع مس شهربابک فرصتی برای شرکت‌های دانش بنیان کشور است

همچنین مدیر مجتمع مس شهربابک نیز با اشاره به برگزاری گردهمایی «مسینو» گفت: نیازهای فناورانه مجتمع مس شهربابک می‌تواند فرصتی بزرگ برای شرکت‌های دانش‌بنیان کشور باشد.

مهندس حسین محمودی مدیر این مجتمع با تأکید بر اهمیت نوآوری و خلاقیت در جهان و نقش این موضوع بر برندسازی بین‌المللی، تصریح کرد: صنعت مس باید همگام با تمام صنایع جهانی به حوزه ایده و نوآوری ورود کرده و با استفاده از این بستر بتواند جایگاه مطلوبی در توسعه و پیشرفت کسب کند.

مدیر مجتمع مس شهربابک گفت: در راستای ورود مجموعه مس شهربابک به حوزه نوآوری و فناوری، همکاری این مجتمع با شرکت‌های دانش‌بنیان با سطح ریسک‌پذیری منطقی در راستای بهره‌وری از پتانسیل ایده و خلاقیت صورت می‌پذیرد. 

وی افزود: مسیری که با برگزاری این گردهمایی آغاز شده با خاتمه آن به اتمام نخواهد رسید؛ این مسیر با ایجاد ظرفیت مناسب برای پذیرفتن ایده ها و نوآوری تداوم خواهد یافت و دستاوردهای حاصله برای آینده حفظ خواهد شد.

محمودی با اشاره به پتانسیل‌های موجود در استان کرمان از قبیل معادن متعدد و ظرفیت‌های انسانی عظیم، اظهار داشت: شاخصه علمی نیروی انسانی شهرستان شهربابک بسیار قابل توجه است و امیدواریم فرصتی ایجاد شود تا بتوانیم این ظرفیت عظیم را در راستای توسعه تولید و پیشرفت کشور پرورش دهیم و ایده و خلاقیت را از ذهن‌های خلاق و فکرهای پربار به میدان عمل وارد سازیم.

مجتمع مس شهربابک طی تفاهم‌نامه‌ای به شورای پژوهشی ایمیدرو پیوست

در گردهمایی نوآوری و فناوری «مسینو» همچنین شرکت ملی مس در مجتمع مس شهربابک با امضای تفاهم‌نامه‌ای به شورای پژوهشی سازمان ایمیدرو پیوست.

 این تفاهم‌نامه با حضور رییس انجمن مس ایران، مدیران مجتمع مس شهربابک و شرکت‌های دانش بنیان فی‌مابین مدیریت آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو و مجتمع مس شهربابک دوشنبه 28 آذرماه منعقد شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، همکاری‌های دو جانبه درخصوص احصا نیازهای فناورانه و ایده‌های ارزش آفرین در بخش‌های مرتبط با معادن مس و صنایع آن همچنین تبادل اطلاعات در خصوص آخرین دستاوردهای پژوهشی حوزه مس با حفظ حقوق مادی و معنوی طرفین توسعه خواهد یافت.

در ادامه غلامرضا ملاطاهری مدیر پژوهش و فناوری سازمان ایمیدرو با اشاره به رویکرد استفاده از ظرفیت شرکت‌های صنعتی به منظور انجام پروژه‌ها به‌صورت هماهنگ و تاسیس شورای پژوهش سازمان ایمیدرو، اظهار داشت: خروجی ظرفیت ایجاد شده برای هم اندیشی و همگرایی، اجرای چندین پروژه بزرگ و ایجاد تفاهم‌نامه بین شرکت‌ها به منظور اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات است.

 بهرام شکوری دبیر انجمن مس ایران نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های پژوهشی شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش آنها در ایجاد صرفه اقتصادی در پروسه تولید، به بررسی موارد موثر بر افزایش تولید و کاهش هزینه ها پرداخت.

یاورزاده کارشناس ارشد امور تحقیق و توسعه مجتمع مس شهربابک نیز با مروری بر فعالیت‌های صورت گرفته این مجموعه، گزارشی از پروژه‌های شاخص مجتمع طی سالهای اخیر ارائه کرد.

تعدادی از شرکت های دانش بنیان نظیردیده رایان صنعتی اصفهان، کانی گستر ماد و بنیان فرآورش پارسه در این جلسه، از فعالیت های خود در زمینه نوآوری برای حاضرین گزارشی را ارائه و طرح های خود را تشریح کردند.

تعدد افکار و پذیرش تفاوت‌ها نوآوری را ممکن می‌سازد

در نخستین روز از گردهمایی نوآوری و فناوری «مسینو» شرکت ملی مس در مجتمع مس شهربابک همچنین کارگاه توسعه زیست‌بوم نوآوری در صنایع بزرگ با حضور  مصطفی کریمیان اقبال برگزار شد.

کریمیان اقبال استاد پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در این کارگاه آموزشی که روز دوشنبه 28 آذر ماه در حاشیه گردهمایی نوآوری و فناوری «مسینو» برگزار شد، با اشاره به تجربیات بیش از سه دهه خود در ایجاد نوآوری در فناوری و صنایع گفت: نوآوری در جایی ممکن است که تعدد افراد و تنوع افکار و همچنین پذیرش این تفاوت‌ها وجود داشته باشد.

وی با معرفی مدلی به نام جنگل بارانی به آموزش اکوسیستم نوآوری در صنایع پرداخت و عوامل ایجاد این اکوسیستم را سرمایه، استعداد، ایده، پژوهشگران و سازمان‌های بازرگانی و دولتی بیان کرد و گفت: با تجمیع این عوامل یک اکوسیستم ایجاد شده سپس رشد کرده و تکامل می‌یابد.

کریمیان اقبال، ایجاد اکوسیستم نوآوری در صنعت را نیازمند افراد کلیدی، موثر و چارچوب‌شکنی عنوان کرد که می‌توانند به نیروی انسانی جوان اعتماد کرده، کارها را با دیگران تجربه نمایند و به اشتباهات به عنوان تجربه‌ای برای آموزش بنگرند.

این استاد دانشگاه در ادامه با بررسی شرکت‌های صنعتی دولتی و خصوصی، ایجاد نوآوری در شرکت های خصوصی را به دلیل آزادی عمل در تصمیم گیری، عدم وجود قوانین بی‌شمار و اثر پذیری کم آنها از مسائل سیاسی، آسان‌تر از شرکت‌های دولتی عنوان کرد و برای ایجاد اکوسیستم نوآوری در شرکت‌های دولتی توجه به توسعه فرهنگ نوآوری، استفاده از مدیران بخش خصوصی، ایجاد مراکز نوآوری و رشد و تدوین برنامه‌های راهبردی برای توسعه را حائز اهمیت دانست.

 کریمیان با بیان این نکته که کشور ایران اگرچه در زمینه برخورداری از منابع و نیروی انسانی در رتبه ی بالایی در سطح بین المللی قراردارد، اظهارکرد:  در رابطه با استفاده از بهره‌وری از شبکه بندی فعالیت‌ها و استفاده از پتانسیل کارهای گروهی در رتبه پایین‌تری قرار دارد؛ این امر ناشی از توجه پایین به فرهنگسازی و عوامل نرم‌افزاری اکوسیستم نوآوری است.

وی این نقص را مانند دره‌ای در مسیر توسعه کشور توصیف کرد و گفت: توجه به این نکته در اولویت کار مدیران نوآور و صنایع در حال توسعه قرار گرفته است.

 این کارگاه با هدف بررسی ایجاد زیست بوم نوآوری در صنایع به خصوص صنعت مس و در راستای توسعه با حضور مدیران و سرپرستان مجموعه مس شهربابک تشکیل شد.

نشست رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی مس با شرکت‌های دانش بنیان

در حاشیه گردهمایی «مسینو» نیز نشست رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی مس با شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد.

در بخش جنبی گردهمایی فناوری و نوآوری شرکت ملی مس در مجتمع مس شهربابک تحت عنوان «مسینو»، مهندس مجید هدایت رئیس هیأت مدیره وعلی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به همراه  حسین محمودی مدیر مجتمع مس شهربابک با رؤسا و نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان به گفتگو پرداختند.
در این نشست شرکت‌های دانش‌بنیان به بیان برخی مشکلات و چالش‌های پیش رو اشاره کردند و راهکارهای تسهیل ارتباطات علمی و بهره‌گیری از توانمندی این شرکت‌ها در حوزه صنایع معدنی و مس بررسی شد.