۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷

احمد اشتیاقی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در برنامه شمارش معکوس چهارشنبه به بررسی احتمال ایجاد یک ابرجهش در بورس تهران پرداخت.

فردای اقتصاد: طبق اطلاعیه بورس کالا، از روز دوشنبه ۱۲ دی ماه، محصولاتی که در قیمت پایه آن‌ها نرخ ارز لحاظ می‌گردد، می‌توانند نرخ دلار محاسباتی خود را از دلار نیما تا دلار توافقی افزایش دهند. نرخ دلار بازار آزاد روز گذشته در معاملات غیررسمی به بالای ۴۲۳۰۰ تومان رسید. بورس تهران روز دوشنبه نیز توانست به مسیر صعودی خود ادامه دهد و قدمی دیگر به کانال معروف ۱.۶ میلیون واحدی نزدیک شود.

در برنامه شمارش معکوس چهارشنبه همراه با احمد اشتیاقی، کارشناس ارشد بازار سرمایه، به بررسی احتمال ایجاد یک ابرجهش در بورس تهران پرداختیم. او در ابتدا به بررسی دلایل صعود قدرتمند نرخ دلار در بازار آزاد پرداخت و عنوان کرد که سال گذشته دلار حتی تا مرز ۳۰ هزار تومان نیز بالا رفته بود اما به دلیل اقدامات بانک مرکزی و همچنین خوش‌بینی به احتمال احیای برجام، امکان افزایش نداشت و این درحالی بود که در اقتصاد کشور، نقدینگی با سرعت زیادی رشد می‌کرد، از این رو دلار نیز پس از ناکام ماندن تلاش سیاستگذاران و همچنین به حاشیه رفتن مذاکرات هسته‌ای، روند صعودی پرشتابی را آغاز کرد. او افزود که با توجه به متغیرهای اقتصاد کلان، ارزش واقعی دلار در حال حاضر حوالی ۳۳هزار تومان است اما به دلیل نبود چشم‌انداز مناسب و افزایش انتظارات تورمی، بعید است نرخ‌های زیر ۴۰ هزار تومان را شاهد باشید مگر اینکه رخدادهای بسیاری مثبتی به وقوع بپیوندد.

اشتیاقی در رابطه با احتمال شروع یک ابرجهش در بورس تهران معتقد بود که بعید است مانند رالی‌های تاریخی بازار سهام همچون سال ۹۷ که به دلیل یک جهش ارزی رخ داده بود، تکرار شود زیرا مختصات بورس تهران طی این سال‌ها تغییر کرده است و جنس رشد دلار نیز تفاوت‌هایی با دوره‌های قبلی دارد اما دلیل رشد سهام در روزهای گذشته به علت چشم‌انداز احتمالی رشد نرخ دلار نیما است که خیلی سریع خود را در وضعیت سودآوری و صورت‌های مالی شرکت‌ها نشان خواهد داد. او افزود تحولات دو سال و نیم گذشته پس از ریزش تاریخی بورس تهران، تلفیقی از رخدادهای مثبت و منفی بوده است که از سمتی امیدها را به صعود افزایش می‌دهد و از سمتی نیز موجب نگرانی‌هایی به دلیل محدودیت‌های موجود مانند وضعیت بودجه ۱۴۰۲، کسری بودجه، مذاکرات هسته‌ای و... شده که هرکدام به نوعی احتیاط را در معاملات افزایش می‌دهند.