فردای اقتصاد: فصل پاییز به دلیل ابلاغیه شرکت ملی گاز ایران برای کاهش ۶۲ درصدی گازرسانی به این صنعت از سطح ۴۰ میلیون متر مکعب به ۱۵ میلیون متر مکعب در زمستان برای فولادسازان بسیار مهم بود.
فولاد کاوه به عنوان یکی از شرکتهایی که از ۸ دیماه به طور کامل با قطعی گاز مواجه شد، با توقف خط تولید آهن اسفنجی تا ۲۸ دی مواجه خواهد شد. این شرکت در فصل پاییز با کسب درآمد ۵هزار و ۴۹۲ میلیارد تومان ضمن کاهش بیش از ۴۰۰ تومانی نرخ فروش بیلت خود توانست رشد ۳درصدی در درآمدهای عملیاتی فصلی خود را گزارش کند. این شرکت همچنین در چشمانداز طرح توسعه خود سومین واحد آهن اسفنجی خود را تدارک دیده است که بهنظر میرسد تا یک و نیمسال آینده به سطح پیشرفت بالایی برسد.
«فخوز» نیز به عنوان یکی از واحدهایی بود که در فصل زمستان با کاهش ۴۵درصدی در گازرسانی واحد آهن اسفنجی خود مواجه خواهد شد. این شرکت در فصل پاییز با کسب درآمد ۱۲هزار و ۹۰۱ میلیارد تومانی ضمن رشد ۲۲درصدی فروش شمش نسبت به فصل قبل، ۱۷درصد رشد در درآمدهای خود را گزارش کرده است. این شرکت همچنین با برنامهریزی که در جهت تکمیل زنجیره فولاد از استخراج تا نورد، تصمیم به خرید فولاد اکسین گرفته است؛ شنیدهها حاکی از این است فولاد خوزستان هنوز بر سر قیمت نهایی برای خرید فولاد اکسین به توافق نرسیده است.
مهدی خانمحمدی تحلیلگر فردای اقتصاد در برنامه زنگ پایان به بررسی تجمیعی گزارشهای ماههای فصل پاییز و طرحهای توسعه دو شرکت فولاد کاوه و فولاد خوزستان پرداخت.