۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۳

سطح زمین پر است از کانی‌های مختلف که برخی از آن‌ها به وفور یافت می‌شوند اما برخی دیگر بسیار کمیاب هستند. این کانی‌های کمیاب در کدام کشورها قرار دارند؟

فردای اقتصاد: عناصر خاکی کمیاب (REE) فلزاتی هستند که در بسیاری از فناوری‌های کلیدی امروزی مانند توربین‌های بادی، صفحه نمایش تلفن و حتی موتورهای الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همانطور که در تصویر اینفوگرافیک پیداست، هرکسی که به یکی از این ۱۷ عنصر شیمیایی نیاز داشته باشد، کار سختی خواهد داشت که آن‌ها را از جایی به جز چین تهیه کند. جمهوری خلق چین بزرگترین ذخایر جهان از این فلزات کمیاب را در اختیار دارد.

بر اساس تجزیه و تحلیل سازمان زمین شناسی ایالات متحده، حدود ۴۴ میلیون تن REO (اکسیدهای خاکی کمیاب) در خاک چین خوابیده است. دومین ذخایر بزرگ در ویتنام است، اما بر اساس برآوردهای زمین شناسان، تنها نصف ذخایر چین و ۲۲ میلیون تن از آن REO است. به همین ترتیب، اعتقاد بر این است که بیش از ۲۰ میلیون تن در زیر زمین روسیه و برزیل پنهان شده است. سوئد نیز به تازگی اعلام کرده است که می‌تواند بزرگترین ذخایر شناخته شده در اروپا را داشته باشد؛ منطقه‌ای که تخمین زده می‌شود حاوی بیش از یک میلیون تن REO باشد. در حال حاضر، خاک‌های کمیاب در هیچ کجای اروپا استخراج نمی‌شوند، به طوری که ۹۸ درصد از خاک‌های کمیاب مورد استفاده در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ از چین وارد شده است. چین مسئول حدود ۶۱ درصد از تولید جهانی معادن است و بنابراین بیشترین سهم از عناصر معامله شده در بازار جهانی را استخراج می‌کند. از سوی دیگر، ایالات متحده، در حالی که دومین تولیدکننده بزرگ جهان است، بازیگر کوچکی محسوب می‌شود و سهم بازار آن در حدود ۱۵.۵ درصد برآورد شده است.