همشهری آنلاین: مسعود سپهر در پی پیشآمد حادثه و بعد از سپری کردن بیش از دو هفته بیهوشی کامل در صبح روز ۹ بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در بیمارستان شهدای تجریش تهراندار فانی را وداع گفت.
سپهر متولد شهریور ۱۳۳۵ در تهران بود و سال ۱۳۵۶ از کالج چاپ لندن در رشته تایپوگرافیک و برنامهریزی چاپ، فارغالتحصیل شد. وی همچنین فارغالتحصیل دوره آموزش تکمیلی از مرکز آموزش اَپِل، (فرانسه ۱۳۷۲) بود. او ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸ طراح گرافیک در شرکت طراحی پیتر هَچ، در لندن بود و از دههی ۱۳۶۰ تا کنون مؤسس و مدیر «کارگاه گرافیک سپهر» در تهران بود و از وزارت فرهنگ و آموزش عالی، درجهی دکترای حرفهای دریافت کرده بود.
او عضو هیات مؤسس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران بود و از سال ۱۳۷۶ تا زمان فوت در سمت نایب رئیس، عضو هیات مدیره، بازرس و خزانهدار فعالیت مستمر میکرد. او نخستین نظامنامه شورای جهانی طراحی را نیز ترجمه کرد. سپهر عضویت هیات مشاوران و داوران نخستین و دومین دوسالانهی طراحی گرافیک ایران را نیز در کارنامه داشت. این طراح گرافیک تجربه تدریس در دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه آزاد و...عضو کارگروه سه نفره تدوین دروس و بازنگری واحدهای درسی رشته ارتباط تصویری، برای دانشگاههای کشور را دارد. سپهر در دو دههگذشته استاد راهنما و مشاور رسالههای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشدِ رشتهی گرافیک بوده است.
تمرکز این طراح در چهار دههی اخیر در حوزههای طراحی نشانه و نام نوشته برای مؤسسهها، شرکتها و محصولهای مختلف و طراحی هویت جامع تصویری بوده است. طراحی هویت جامع بصری علائم و تابلوهای کلیهی شعب بانک صادرات ایران و طراحی نقشهی جامع مسیرهای قطارهای شهری (مترو تهران) از جمله کارهای اوست. همکاری در طراحی کارت ملی از دیگر کارهای مهمِ این طراح است. دیگر کار ماندگار سپهر طراحی نشانهای عالی و ملی است که برای ارج نهادن به نخبگان و مفاخر اهدا میشود.
طراحی قلم برای حروف فارسی از دیگر حوزههای مهم کاری سپهر است. قلمهای «یکان»، «برکت» و «آموزه» از مهمترین فونتهای فارسی طراحی شده توسط این طراح است.
سپهر در کنار کار گرافیک و تدریس، پژوهشگر، نویسنده و مترجم توانایی بود که جامعه گرافیک ایران بسیار از حاصل کارهایش بهره میگیرد. از فعالیتهای تالیف و نگارش او میتوان به ترجمه کتاب «مبادی سواد بصری» در سال ۱۳۶۸ اشاره کرد که تا به امروز به بیش از ۵۵ چاپ رسیدهاست. «مقالات پنتاگرام»، «شرحی بر نشانه» و «طراحی نشانه»، و «تجزیه و تحلیل آثار گرافیک» برخی دیگر از کتابهای اوست. او دبیر مجموعه کتابهای «مبادی مباحث کارشناسی و طراحی گرافیک در ارتباط تصویری» بود که از سال ۱۳۹۵ آغاز شد.