۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۱

نمایی از آلودگی ناشی از مازوت سوزی صنایع غرب شهر بندرعباس که از سمت شرق شهر یعنی بلوار پردیس نیز قابل مشاهده است.

همشهری آنلاین: مازوت یا نفت کوره یکی از هیدروکربن‌های نفتی محسوب می‌شود که در مراحل پالایش نفت خام بدست می‌آید. این ماده کیفیت پایین و ویسکوزیته بالایی دارد و در نیروگاه‌های حرارتی و موارد مشابه از آن استفاده می شود. ‌

در واقع این ماده، ارزان‌ترین ماده سوختنی برای کوره‌ها، موتورهای دیزلی و برخی نیروگاه‌ هاست. مهم‌ترین مصرف مازوت، استفاده آن به عنوان سوخت پشتیبان برای نیروگاه‌ها در مواردی است که گاز طبیعی موجود نیست.

به گفته رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست؛ «سال گذشته ۲۱ هزار نفر در ۲۷ شهر با جمعیتی حدود ۳۵ میلیون نفر فوت کرده‌اند که گفته شده فوتشان منتسب به آلودگی هوا بوده و برآورد شده که می تواند رابطه مستقیم و غیر مستقیم با مازوت سوزی داشته باشد».

گفتنی است که آلودگی ناشی از مازوت به حدی خطرناک است که می تواند باعث مرگ افراد نیز شود.

مازوت حتی باران را اسیدی می کند و این باران‌های اسیدی اثرات مخرب دیگری نیز بر جای می‌گذارند که از میان آن‌ها می‌توان به حل شدن فلزات سنگین در باران‌های اسیدی اشاره کرد. همچنین خاک‌ها نیز دیگر توانایی نگه‌داشتن ریشه درختان را نخواهند داشت. در نتیجه با فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی، احتمال بروز سیل افزایش پیدا می‌کند.

پیشتر نیز تلویحا اعلام شده بود که صنایع بندرعباس هیچ‌گونه دخل و تصرفی در تعیین میزان سهمیه گاز یا سوخت ندارد و این مسئله در پایتخت مدیریت می‌شود.