انتخاب: وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با رادیو انپیآر آمریکا، در باره این که «ایران «باقر نمازی» تبعه آمریکایی را که در ایران زندانی بود، آزاد کرد. پسرش سیامک همچنان در زندان است. آیا امیدی برای آزادی او و سایر شهروندان آمریکایی بازداشت شده در ایران وجود دارد؟»، بیان کرد: بله، ما ماههاست (از ماه مارس) در این رابطه با آمریکایی ها توافق کردهایم. تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است. حتی در ماه مارس آمریکاییها نماینده خود را که از کشور انگلیس بود، به ایران فرستادند. کمتر از دو ماه قبل هم نمایندهشان مجددا به ایران آمد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: توافق روی میز است. تنها مجموعهای از اقدامات تکنیکی باید توسط طرف آمریکایی انجام شود. احساس میکنم آمریکاییها در این موضوع هم سردرگماند. مدام امروز و فردا میکنند و موضوع را از این هفته به هفته بعد موکول میکنند؛ ولی ما کاملا آمادهایم؛ در چارچوب صورتجلسهای که بین ما و طرف آمریکایی از طریق ثالث وجود دارد. ما با طرف آمریکایی توافق کردیم نمایندهای را معرفی کنند. آنها یکی از مقامات کشور انگلیس را به عنوان نماینده خود به ما معرفی کردند. این نماینده در هفتههای اخیر به ایران آمد و ما توافق ماه مارس را به روز کردیم. ما آماده تبادل هستیم ولی طرف آمریکایی باید مجموعهای از اقدامات فنی را انجام دهد. ما منتظر نتیجه اقدامات فنی آنها هستیم.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه گفت: من فکر می کنم که اگر آمریکاییها واقعبینانه برخورد کنند و حقوق ما رعایت شود، توافق در دسترس است و هنوز فرصت برای بازگشت همه طرفها به برجام وجود دارد. البته اگر آمریکاییها بخواهند با تحلیل غلط حرکت کنند، فرصت برای همیشه وجود نخواهد داشت. فراموش نکنید که از سال ۲۰۱۵ تا الآن طرف ایرانی از برجام منتفع نشده است. پس این پنجره برای همیشه باز نخواهد ماند. اگر لازم باشد ما وارد پلان B خواهیم شد. ما گزینههای متعددی روی میز داریم اما در واسطهها و پیامهایی که به ما داده می شود، گفتهایم که ما همچنان آماده ایم تا در یک چارچوب منطقی در گام های پایانی توافق قرار بگیریم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این که «این پلان B چیست؟»، بیان کرد: پلان B را وقتی وارد آن شویم، برایتان توضیح خواهم داد؛ بیش از آن که توضیح دادنی باشد، اجرا شدنی است. ما همه تخم مرغهایمان را در سبد برجام نمیگذاریم. هنوز فرصت برای برجام وجود دارد اما پلان B را هم طراحی کردهایم. با آژانس بینالمللی انرژی اتمی روابط خوبی داریم و فکر میکنم در آینده نزدیک آقای رافائل گروسی سفری به ایران خواهد داشت. ما به همکاریهای خود با آژانس در چارچوب فنی ادامه خواهیم داد. شما وقت زیادی از مصاحبه را به موضوعاتی اختصاص دادید که چندان ضرورت نداشت روی آن متمرکز شویم، به ویژه که الآن از آن اغتشاشات و بحران عبور کردهایم؛ بازداشتیها عفو شدند و مردم در حال زندگی عادی خود هستند. اما من یک سؤال از شما دارم: واقعا اگر این اتفاقات در کشور دیگری رخ میداد، رئیس جمهور آمریکا و برخی از مقامات اروپایی تا این حد مداخله میکردند؟