اقتصاد آنلاین: در هفتههای اخیر گوشت قرمز یکی از کالاهای اساسی بوده که با افزایش قیمت زیادی روبه رو شده است. با نزدیک شدن به نوروز و آغاز ماه رمضان و تشدید نگرانی مردم برای تأمین گوشت قرمز این ایام، دولت اعلام کرد چند اقدام اثرگذار برای کاهش قیمت گوشت قرمز را در دستور کار دارد.
از جمله این اقدامات، ورود و عرضه گوشت گرم گوسفندی با روشهای مختلف مانند توزیع در میادین میوه وتره بار، فروشگاههای زنجیرهای و با کامیونهای سیار بوده است.
بررسی نشان میدهد، این اقدام دولت نه تنها موجب کاهش قیمت گوشت قرمز نشده، بلکه درباره کیفیت و سلامت گوشتهای عرضه شده نیز تردید وجود دارد.
ایوب فصاحت، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار، در همین ارتباط گفت: بعضی از دستگاهها و وزارتخانههای تخصصی این انتظار را از سازمان میادین میوه و تره بار دارند که در مسیر توزیع و عرضه کالاها دخالتی نداشته باشیم، به نوعی هر چه تامین کردند ما عرضه کنیم.
وی ادامه داد: اما ما این موضوع را قبول نداریم چراکه معتقدیم، سازمان میادین بیش از اینکه متولی تولیدکننده باشد متولی مصرفکننده است.
فصاحت با تاکید بر اینکه در شاکله وظایف ما حمایت از مصرفکننده به تولیدکننده میچربد، افزود: چون تولیدکنندگان دستگاه خاص خود را برای حمایت دارند که مربوط به ما نیست و وظایف دستگاههای دیگر است.
وی تصریح کرد: گوشتهای تنظیم بازاری وارداتی هم در مسائل بهداشتی و هم کیفیتی، در هر دو مشکلاتی دارند. ما توزیع را با فشار وافر دستگاهها انجام دادیم.
فصاحت اعلام کرد: ما در این ارتباط تذکرات را دادهایم و مکاتبات کردهایم و نهایتا از هفته آینده هر محمولهای خارج از تذکرات ما باشد از توزیع آنها در میادین جلوگیری میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه استاندارهایی برای سلامت و کیفیت گوشت مد نظر شماست، اظهار کرد: استانداردی را معرفی نکردهایم و کلیاتی در مسائل بهداشتی و کیفیتی به آنها متذکر شدهایم.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار افزود: از نظر کیفی، گوشتی است که چربی گیری نشده و آن کیفیتهای قبلی رعایت نشده، گوشتهای وارداتی با استاندارهای گوشتهای داخلی بستهبندی نمیشوند، در حالی که ما نظرمان این است که عینا با همان استانداردها برای عرضه به مردم بستهبندی شوند.