۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷

طی روزهای اخیر نماد «ذوب» با حجم بالایی از معاملات، صف خرید شد و در یک هفته اخیر بازدهی بیش از ۱۵درصدی را به همراه داشت.مهدی خان‌محمدی تحلیلگر فردای اقتصاد به بررسی علت این موضوع پرداخت.

فردای اقتصاد: نماد «ذوب» در سه روز پیاپی با میانگین دو برابر حجم معاملات با صف خرید سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه همراه شد. به نظر می‌رسد رشد نرخ فروش محصولات این شرکت در بورس کالا از سطح میانگین ۱۸ میلیون تومان به ازای هر تن در دی ماه به بیش از ۲۰ میلیون و۷۰۰هزار تومان در بهمن‌ماه رسیده است؛ تا در روزهای تاریک فولادسازان قوس الکترولیک شاهد رشد بیشتر ذوب‌آهن به عنوان فولادساز کوره بلند باشیم.

با توجه به افزایش کم‌سابقه نرخ‌ محصولات این شرکت در بورس کالا در هفته‌ی جاری و گذشته این رفتار هیجانی بازار را می‌توان موجه دانست؛ اما با نگاهی به سابقه حجم معاملات این نماد در دو ماه اخیر مشاهده می‌شود که از اواسط آذر ماه، همزمان با منتشر شدن خبر قطعی گاز واحدهای آهن اسفنجی شرکت‌های فولادی، حجم معاملات این نماد به علت تفاوت نوع تولید فولاد به روش کوره بلند و عدم وابستگی به گاز سرمایه‌گذاران برای دوره سه ماهه منتهی به زمستان این شرکت را برای سرمایه‌گذاری نسبت  به سایر فولادی‌ها مناسب‌تر دانسته‌اند این درحالی‌است که در گزارش‌های دی‌ماه شرکت‌های فولادی، شرکت ‌ذوب‌آهن، برخلاف دو فولادساز بزرگ دیگر بازار سرمایه با رشد ۱۳درصدی تولید مواجه شد.

با بررسی صورت‌های مالی شرکت ذوب‌آهن زیان تجمیعی ۳هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی در مجموع سه فصل ۱۴۰۱ این شرکت‌ را مشاهده می‌کنیم که نزدیک به ۴۰ درصد این زیان تجمیعی ۹ ماهه شرکت را هزینه‌های مالی این شرکت به خود اختصاص داده است.

این شرکت همچنین به دلیل زیانی که از زمستان ۱۴۰۰ متحمل شد با مشکل گردش نقدینگی قابل توجهی مواجه شده است، تا برای جبران این کمبود تسهیلات زیادی استقراض کند. این شرکت در سال گذشته به همراه بهره تسهیلات موظف به بازپرداخت بیش از ۱۴هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که از این میزان ۱۱هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان آن را پرداخت کرده بود. شرکت ذوب‌آهن در ۹ ماهه سال جاری با دریافت بیش از ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات (به‌همراه ۹۴۰ میلیارد تومان بهره)، ۱۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی خود را پرداخت کرده و حالا ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر از محل تسهیلات بدهی دارد.

حال باید دید با روند کنونی نرخ‌های فولادی که به دلیل کاهش عرضه و تولید فولاد به سطوح بالایی رسیده است و شرکت ذوب‌آهن نیز از دو جهت با افزایش نرخ فروش محصولات و کاهش قابل توجه بهای تمام شده ناشی از دو ماده مهم مواد اولیه خود، یعنی کک وارداتی و ذغالسنگ وارداتی روبرو است، می‌تواند زیان خود را به حداقل برساند یا خیر.

مهدی خان‌محمدی تحلیلگر فردای اقتصاد در برنامه زنگ پایان وضعیت به بررسی علل موثر بر میل سهامداران به خرید این نماد پرداخت.