رضا نوشادی با بیان اینکه استان ایلام از جمله استانهای دارای پتانسیل در زمینه نفت و گاز است وتوسعه طرحهای مختلف گازی از جمله توسعه فاز دو پالایشگاه ایلام و مخازن بانکول و باباقیر دراین منطقه در دستور شرکت ملی گاز ایران قرار دارد، افزود: پروژه ارزیابی مخزن بانکول پس از حفاری چاه و کسب دادههای مورد نیاز، در پاییز سال آینده وارد فاز مطالعه میشود تا حجم، فشار و توانایی تولید آن برای چند سال آینده مشخص و بر این مبنا مرحله توسعه میدان آغاز شود.
وی تصریح کرد: وجود میادین گازی در ایلام ظرفیت بزرگی برای این استان بهشمار میآید و توسعه میادین گازی بانکول و باباقیر، چشماندازهای روشنی در گسترش فرصتهای شغلی در بین جوانان مستعد این خطه از کشور ترسیم میکند.
تولید روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب گاز
وی با اشاره به ظرفیت عظیم میدان گازی بانکول گفت: مطابق اطلاعات فعلی با توسعه این میدان، روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب گاز تولید می شود که با توجه به لزوم احداث پالایشگاه در جوار آن، سببساز اشتغال نیروهای استان و باعث ارتقای شاخصهای رونق و رفاه در جوامع پیرامونی است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین از برنامه این شرکت برای توسعه میدان باباقیر در همسایگی میدان بانکول خبر داد و تصریح کرد: به ثمر نشستن پروژه بانکول، فرصتی ارزشمند برای توسعه میدان باباقیر پدید می آورد که با توجه به حجم تاسیسات پالایشی این دو میدان، امیدها برای توسعه ایلام افزایش یافته و مردم منطقه از گسترش فرصتهای شغلی و آثار آن بهرهمند خواهند شد.
تغییر چندباره مسیر پروژه برای حفظ محیط زیست
وی با تحسین دغدغه برخی حامیان محیط زیست گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به رغم اخذ تمامی مجوزهای لازم از سازمان محیطزیست و پرداخت خسارت اراضی واقع شده در طرح، با درک این مهم که اجرای طرحهای انرژی تنها در صورت حفظ محیطزیست، پایدارخواهد بود، رنج تغییر چندباره مسیر پروژه را به جان خرید تا بهینهترین مسیر که کمترین تبعات زیستمحیطی را داشته باشد، انتخاب کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه اجرای این پروژه مستلزم انجام مقدماتی مانند احداث جاده دسترسی، برپایی کارگاهها برای جذب نیرو و کارهای اجرایی و تحصیل زمین است، خاطرنشان کرد: قبل از ابلاغ شروع بهکار به پیمانکار، مجوزهای لازم از سازمان محیطزیست، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، ادارات آب و برق و امور اراضی اخذ شد و این سازمانها به طور دقیق درجریان نقشههای اجرای طرح قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه نخستین مجوز اجرای پروژه از سازمان محیطزیست اخذ شد، گفت: از آنجا که مالکیت عمده زمینها در اختیار سازمان منابع طبیعی بود با حضور کارشناسان این سازمان، محدوده اراضی مشخص و زمین مدنظر تحویل شرکت مهندسی و توسعه گاز شد.