صنعت فولاد از صنایع صادرات محور موجود در کشور است و از این رو همواره با افزایش قیمت دلار، شرکتهای معدنی و فولادی که صادرات محور هستند با افزایش سودآوری مواجه میشدند اما در سالهای اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله بین دلار آزاد و دلار نیما که به نوعی دلار تسعیر ارز شرکتها است بودیم تا جایی که این اختلاف به بیش از ۶۰ درصد نیز رسید.
در روزهای گذشته خبری به بازار مخابره شد که بانک مرکزی قصد دارد نرخ ارز صنایع فولادی و معدنی را در سامانه ای جدید با عنوان سامانه دوم نیما تسعیر کند، پیشبینیها نشان میدهد احتمالا دلار این سامانه از دلار نیما بالاتر باشد و کمی با دلار بازار آزاد اختلاف داشته باشد.
مخابره شدن این اخبار به بازار باعث شد روزهای سبزی برای بازار سرمایه در هفته جاری رقم بخورد.
در برنامه سهشنبه خط سود با حضور مرتضی علیاکبری مدیرعامل شرکت پروژه محور تجلی به بررسی آثار به وجود آمدن سامانه دوم نیما پرداخته شد.
علیاکبری گفت: انتظار داریم دلار در این سامانه نرخی بین دلار آزاد و نیما باشد و همین موضوع سبب میشود تا شرکتهای صادرات محور و حتی شرکتهای داخلی متفع شوند.
وی در ادامه پیرامون افزایش قیمت گاز افزود: مشکل اصلی افزایش قیمت گاز نیست، اگر قیمت گاز افزایش پیدا کند اما فروش محصولات فولادی و معدنی از قیمتگذاری دستوری خارج شود و با نرخ منصفانه، دلار حاصل از صادرات تسعیر شود، افزایش قیمت گاز مشکل جدی برای صنعت نخواهد بود.
مدیرعامل تجلی درمورد قطعی گاز صنعت فولاد گفت: قطعی گاز به صنعت فشار زیادی وارد کرده است و بعضی از شرکتها به سراغ تاسیس نیروگاه و حتی سرمایهگذاری در صنعت گاز رفتهاند که به نظر درست نیست زیرا منابع موجود در شرکتها باید صرف توسعه و پیشرفت پروژههای خودشان شود و در توسعه زیرساخت ها وظیفهای ندارند.
مرتضی علیاکبری در انتها پیرامون آخرین پیشرفت و توسعه پروژههای تجلی گفت: سرمایه گذاری ما در صنعت فولاد به حداقل رسیده است و بیشتر به توسعه، اکتشاف و بهره برداری در حوزه عناصر نادرخاکی تمرکز کرده ایم و چندین معدن از جمله لیتیوم را شناسایی و در حال توسعه آن هستیم.