۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۷

امروز تبدیل سنگ آهن به محصولات ویژه ازجمله ورق زنگ‌نزن و محصولات ظریف پزشکی ازجمله پیچ‌های ایمپلنت با ارزش افزوده‌ای بالغ بر ۳۴ هزار برابری در فولاد مبارکه محقق شده و این امر حاکی از نوآوری است.

به گزارش فردای اقتصاد، محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در جشنواره و نمایشگاه ملی «مسیر زاینده گفت: باید نگاه ما در کشور نگاهی متفاوت شود و در همه عرصه‌ها نظیر تولید، خرید، فروش و حتی مدیریت و حکمرانی سازمانی، نوآوری را جاری کنیم. همچنین مدیران صنعتی باید به دنبال نوآوران و شرکت‌های دانش‌بنیان بروند. علاوه براین صنایع باید به سمت شرکت‌هایی بروند که نیروهای دانشی و دانش، ارزش اصلی آن‌ها هستند. نکته دیگر این است که باید نگاه از بنچ‌مارک‌ها و گام نهادن در مسیر آن‌ها به سمت تولید با محوریت نوآوری باشد.

وی افزود: جشنواره و نمایشگاه ملی «مسیر زآینده» به منظور تولید با محوریت نوآوری برگزار می شود تا با افزایش همکاری‌ها و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، این اتفاقات مهم در فولاد مبارکه، استان اصفهان و کشور رقم بخورد تا بتوانیم به قطب نوآوری در منطقه تبدیل شویم.

به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه، این شرکت هم اکنون به خودکفایی بالای ۹۰ درصد در تامین داخلی تجهیزات رسیده‌ و درصدد توسعه نوآوری است؛ تداوم این روند تضمین‌کننده رشد و پیشرفت این شرکت خواهد بود؛ صنعت فولاد کشور در سال‌های آینده از بسیاری از مزایای کنونی برای تولید فولاد بهره‌مند نخواهد بود، ازاین رو فولاد مبارکه در گام دوم خود برای تغییر نگاه و تغییر رویکرد برنامه دارد.

وی ادامه داد: در فولاد مبارکه به دنبال تحول در نگاه‌ها و رویکردها هستیم که در حوزه توسعه کمی، این شرکت سال‌ها تلاش کرد تا به ظرفیت نامی خود برسد تا به امروز که این شرکت به بیش از ۱۰میلیون تن تولید فولاد در کشور رسیده است. فولادمبارکه به دستاوردهای خوبی رسیده اما سوال این است که آیا با توجه به رقابت‌های موجود این شرکت  با ادامه این روند می‌تواند همواره پیشتاز بماند.

طیب نیا تصریح کرد: در کشور ما بیش از ۱۰۰میلیون تن مجوز ایجاد کارخانه وجود دارد که البته تا ۱۳ یا ۱۴ سال آینده چالش‌هایی نظیر مواد اولیه گریبان‌گیر صنعت فولاد می‌شود همچنین محدودیت‌های دیگر نظیر انرژی از جمله گاز و افزایش قیمت آن‌ها نیز مزید بر علت می‌شود. علاوه بر این موضوع حمل‌ونقل نیز به عنوان پاشنه آشیل صنعت فولاد موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: انقلاب صنعتی چهارم، تحول دیجیتال، الزامات محیط زیستی، نیروی انسانی و… از جمله مسائل دیگری است که به عنوان چالش‌های صنعت فولاد کشور شناخته می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: هدف‌گذاری این شرکت از تولید ۲۵ میلیون تن فولاد به درآمدزایی ۱۵ میلیارد دلار در چشم‌انداز آینده تغییر پیدا کرده که شامل سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای جدید است. امروزه تجهیزات یک صنعت شاخصی نیست که آن صنعت را با دیگر صنایع متمایز کند بلکه تخصص و دانش نیروی انسانی، آن صنعت را متمایز می‌کند، بنابراین باید به سمت نوآوری باز و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانشی برویم.

وی افزود: درصورتی که بخواهیم موتور محرکه صنعت بمانیم باید در حوزه‌های مختلف دانش‌بنیان نیز پیشرو و پیشران باشیم و به همین خاطر فولاد مبارکه باید به شرکتی دانشی تبدیل شود. تولید فولاد زنگ‌نزن نزدیک شدن به یک شرکت دانشی است که با توجه به محدودیت‌های شدید و با استفاده از ظرفیت‌های موجود محقق شد.

طیب نیا تصریح کرد: هم اکنون بسیاری از شرکت‌های دنیا تجهیزاتی دارند که در صنعت کشور ما نیز چنین امکاناتی وجود دارد و اما باید با استفاده از نیروهای دانشی، موضوع دانش بطور ویژه ای در این شرکت ها فعال شود به همین خاطر ما باید با رویکرد تحقیق و توسعه زمینه‌ را برای توسعه زیست‌بوم فناورانه در کشور مهیا کنیم. امروز دیگر ماشین‌آلات کار نمی‌کنند که به همین خاطر با روی‌اوردن به نوآوری باز باید در این زمینه فعال باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی دانشی یکی از شاخصه‌هایی است که در این سازمان‌ها با رویکردهای متفاوت به‌کار گرفته می‌شود. به همین خاطر فولاد مبارکه به دنبال نگاه تحولی و تحول در نگاه است که البته این موضوع با تغییر افراد، مدیران و ساختارها انجام نمی‌شود.

مدیرعامل  فولاد مبارکه افزود: نگاه‌ها، امروز همان نگاه‌های دولتی است و این در حالی است که در بسیاری از شرکت‌ها در کشورهایی نظیر چین دولت در پایان عملکردها را سنجیده و در صورت رشد، مدیران را ابقا می کند و در صورت ضرر مدیران برکنار می‌شوند که این موضوع نشان از نگاهی نو به موضوع خصوصی‌سازی است.