ایلنا: «صادق ستاری فرد» معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص وضعیت نیروهای حق التدریس، خرید خدماتی، نهضتی و سایر معلمانی که به صورت مستقیم با آموزش و پرورش همکاری و قرارداد کاری ندارند، بعد از شرکت در آزمون استخدامی توضیح داد: در مورد این افراد، سوابق فعالیتهای تحصیلی، آموزشی، فرهنگی، جهادی، تربیتی و فناوری و در مجموع سوابق کاری در آزمون برای آنها امتیازاتی دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این امتیاز در مرحله مصاحبه برای این افراد لحاظ میشود، تصریح کرد: در صورتی که این افراد در آزمون پذیرفته نشوند، ما به آنها تعهدی نداریم.
ستاری فرد افزود: ما امیدواریم سطح دانش افراد مذکور، با توجه به سابقه همکاری که در حوزه آموزش داشته اند، به اندازهای باشد که در مرحله کتبی آزمون با موفقیت قبول شوند و از سوی دیگر سطح مهارتی و شایستگی این افراد به نحوی باشد که در مرحله مصاحبه بتوانند با موفقیت آزمون را طی کنند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: اگر این افراد توانمند هستند، میتوانند در آزمون استخدامی موفق و از شرایط فعلی گذر کنند، اما اگر وضعیت آنها جز این باشد، بر اساس آن چیزی که سازمان استخدامی در مجوزی که به ما داده، آورده است عملا این امکان برای ما فراهم نیست که بعد از آزمون دیگر در خدمت این افراد باشیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا بعد از عدم قبولی این افراد در آزمون به کلی با آنها قطع همکاری میشود؟ اظهار کرد: بله، با آنها قطع همکاری میشود.
ستاری فرد با بیان اینکه فارغ التحصیلان برخی رشتهها که میتوانستند در آموزش و پرورش خدماتی خوبی ارائه کنند تا پیش از این امکان احراز شغل معلمی را نداشتند، عنوان کرد: قرار بود معلمان کسانی باشند که خواندن و نوشتن را به دانش آموزان یاد بدهند بعد شرایط به صورتی بود که فردی مثلا با دکتری ادبیات فارسی یا دکتری ریاضی نمیتوانست در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کند، اما لیسانس مشاوره دانشگاهی غیرانتفاعی سطح پایین میتوانست برای آزمون آموزگاری اقدام کند! خیلی از افرادی که متخصص رشتهای مانند ادبیات فارسی هستند متعهد به رشته خود هستند و باید از توان آنها استفاده کرد. آنچه مدنظر بود تخصص گرایی نبود، اما امروز فرصتی برای متخصصین فراهم میکنیم که متعهدین از بین آنها شناسایی و وارد عرصه معلمی شوند.
به گزارش ایلنا، آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در روز ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و برای ۲۸ هزار داوطلب حایز شرایط در رشتههای گوناگون امکان استخدام برای شغل آموزگار دوره ابتدایی فراهم میشود.
آن طور که معاون وزیر آموزش و پرورش گفته است، شرایط شرکت در آزمون استخدامی هم تغییراتی داشته و هم تسهیل شده است. افراد مختلف با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههایی مانند ادبیات، علوم تربیتی، روانشناسی، برخی گرایشهای علوم اجتماعی، افراد با تحصیلات حوزوی و… در صورتی که حداقل ۲۰ و حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشند، میتوانند شانس خود را برای شغل معلمی امتحان کنند.
تاثیر نمره کتبی این آزمون در قبولی افراد ۴۰ درصد است و ۶۰ درصد بقیه نیز در مصاحبه به افراد اعطا میشود.