۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۶

به دنبال ورشکستگی و فروپاشی اقتصادی بانک سلیکون ولی آمریکا، قیمت نفت بیش از ۵ درصد کاهش یافته است.

فردای اقتصاد: قیمت نفت روز دوشنبه به عنوان اولین روز معاملاتی هفته در بازارهای جهانی با افت شدیدی همراه شد. آنطور که در خبرها آمده است سقوط ۴ دلاری طلای سیاه به دنبال فروپاشی بانک سیلیکون ولی (SVB) و ترس از سرایت این اتفاق به دیگر بانک‌ها و وقوع یک بحران مالی جدید رخ داده است.

به گزارش فردای اقتصاد، بهای معاملات آتی نفت برنت تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶ به وقت تهران) با بیش از ۴ دلار یا ۴.۸ درصد کاهش یافت و به ۷۸.۸۰ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) هم با ۳.۸۶ دلار یا بیش از ۵ درصد کاهش به ۷۲.۸۰ دلار در هر بشکه رسید.

آنطور که رویترز گزارش می‌دهد برنت به پایین‌ترین سطح خود از اوایل ژانویه و  WTI  به کمترین سطح از اوایل دسامبر افت کرده است.

با این حال تحلیلگران انتظار دارند که اخبار مثبت اقتصادی از چین و انتظار برای رکوردشکنی رشد تقاضا در شرق مانع افت بیشتر قیمت‌ها شود.

سقوط نفت با فروپاشی یک بانک

 روز جمعه با خروج موج عظیمی از سرمایه شرکت‌های استارتاپی از بانک مهم سیلیکون ولی، قیمت سهام آن به شدت افت کرد و در نهایت این بانک به فروپاشی رسید، به طوریکه حالا کنترل این بانک در اختیار فدرال رزرو قرار گرفته است. خروج سرمایه از بانک سلیکون ولی تحت تاثیر نگرانی از افزایش نرخ بهره آمریکا و ضررهای شدید این بانک به دلیل خرید اوراق قرضه رخ داد. سقوط اس‌وی‌بی بزرگ‌ترین ورشکستگی مالی یک بانک بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ بوده است.

هرچند که فدرال رزرو تلاش کرده با انجام یک سری اقدامات مانع از سرایت ترس به بازارهای مالی شود اما ظاهرا این اقدامات تاکنون موفق نبوده است. دیروز هم اتفاق مشابهی برای بانک دیگری (سیگنچیر بانک) رخ داد.

بازارهای سهام در سراسر اروپا و آمریکا با افت شدیدی همراه شده و شاخص دلار هم با کاهش همراه بوده است.

آنطور که تحلیلگران بانک ANZ می‌گویند علت اثرگذاری شدید این بحران بر بازار نفت از آنجا ناشی می‌شود که احساسات بازار نفت از قبل از این واقعه شکننده بود چراکه معامله‌گران نگرانی‌های زیادی در مورد سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو داشتند. از سوی دیگر هم حجم بالای ذخایر نفت خام به این شرایط دامن زده بود.

چین بازار نفت را نجات می‌دهد؟

اما این شرایط درحالی رخ داده که آمار مثبتی از رشد تقاضا به خصوص از سوی چین منتشر می‌شود و تحلیلگران انتظار دارند که این موضوع مانع از افت بیشتر قیمت‌ها شود.

استفان اینس، شریک مدیریت دارایی SPI، در مورد محرک‌های بازار نفت می‌گوید: «رقابت شدیدی بین داده‌های افزایش فعالیت اقتصادی در شرق و ضعف اقتصاد کلان در غرب وجود دارد.»

تحلیلگران ING در یادداشتی گفتند، حرکت نزولی نفت ممکن است با گزارش خریدهای قوی از چین محدود شود.

آرامکو عربستان هم پیش‌بینی کرده است که مصرف نفت تا پایان سال ۲۰۲۳ به رکورد ۱۰۲ میلیون بشکه در روز برسد.

علاوه بر این در روزهای اخیر و با وقوع فروپاشی اس‌وی‌بی شاخص دلار آمریکا با افت چشم‌گیری همراه شده است. به خصوص اینکه پیش‌بینی می‌شود این اتفاق فدرال رزرو را از تصمیم خود برای افزایش نرخ بهره در نشست ۲۲ مارس منصرف کند. افت ارزش دلار به معنای ارزان شدن نفت برای خریدارانی است که ارز مرجع آنها غیر از دلار آمریکا است و تقویت تقاضا برای نفت را به همراه دارد.

برچسب‌ها