فردای اقتصاد- سیاستهای ایلان ماسک از هنگام در دست گرفتن مدیریت توییتر بارها و بارها جنجال آفرین شده و در تازهترین آنها ان پی آر ( رادیوی عمومی ملی آمریکا ) و شبکه تلویزیونی پی بی اس فعالیت خود را در این شبکه متوقف کردند.
این تصمیم بعد از آن گرفته شد که توییتر در صفحه اصلی اکانتهای این دو رسانه برچسب «وابسته به دولت» را اضافه کرد عبارتی که به اعتقاد ان پی آر برای رسانههای وابسته به رژیمهای استبدادی مثل روسیه و چین به کار میرود.
بعد از این گزارشهایی که منتشر شد نشان میداد تنها ۶ دهم درصد از کل هزینههای این رسانه توسط دولت تامین میشود و تقریبا اکثر هزینههای آن توسط اسپانسرها و اعطاکنندگان کمکهای مالی تامی میشود.
شبکه ان پی آر بعد از این تصمیم به ترک توییتر را گرفت و تمام ۵۲ اکانت این شبکه در توییتر دیگر پستی را منتشر نمیکنند هرچند بعدا توییتر عبارت وابسته به دولت را به تامین مالی شده توسط دولت تغییر داد اما ان پی آر این برچسب را نیز نادرست دانست.
ان پی آر اعلام کرده که این شبکه خصوصی و کاملا مستقل است.
دو شبکه پی بی اس و بی بی سی نیز از جمله بنگاهّهای خبری هستند که از منابع عمومی برای اطلاع رسانی استفاده میکنند و ایلان ماسک در مصاحبه با بی بی سی. اعلام کرده به زودی روی اکانتهای این دو شبکه نیز برچسب تامین مالی شده از طرف دولت را قرار خواهد داد. این تصمیم منجر به این شد که شبکه تلویزیونی پی بی اس نیز اعلام کند مشابه ان پی آر فعالیتهای خود را در توییتر متوقف میکند.
در همین حال چندین شبکه تلویزیونی دیگر در آمریکا اعلام کردهاند که توییتر را ترک خواهند کرد.
حتی تا قبل از این اتفاقات نیز رابطه ایلان ماسک با روزنامه نگاران به تیرگی کشیده شده بود. سیاست ایلان ماسک برای درآمدزایی از طریق توییتر و پولی کردن تیک آبی به مذاق بسیاری از رسانهها و روزنامهنگاران خوش نیامده است. نیویورک تایمز یکی از رسانههایی بود که از این سیاست بسیار انتقاد کرد و ایلان ماسک تیک آبی اکانت این رسانه را با بیش از ۵۰ میلیون فالوئر گرفت و از این رسانه خواست که سرویس تیک آبی را خریداری کند.
ماسک در طی ماههای اخیر به طور مستقیم در اکانت توییتر خود از رسانهها انتقاد کرده و در روزهای اخیر نیز اعلام کرده به دنبال شفاف کردن ماهیت این رسانهها و اعلام آن به کاربران است. در سمت مقابل هم روزنامهنگاران بر انتقاد از نحوه مدیریت ایلان ماسک بر توییتر افزودهاند و همین باعث شده که ایلان ماسک اعلام کند اساسا از طریق روابط عمومی توییتر به هیچ درخواست رسانهای پاسخ نخواهد داد.
در همین حال انجمن قلم و انجمن گزارشگران آزاد و برخی نهادهای فعال در زمینه ژورنالیسم اعلام کردهاند که اقدامات ماسک تهدید کننده روزنامهنگاری در جهان است.
بر اساس اعلام ایلان ماسک قرار است از ابتدای اردیبهشت امسال تمامی تیک های آبی قبلی که در دورههای مدیریت قبلی توییتر به اکانتهای مشهور تعلق گرفته شده بود از آنها سلب شده و تنها در صورت پرداخت هزینه آنها قادر به نگهداری تیک آبی باشند.
این موضوع باعث شده بسیاری از صاحبان اکانتهای دارای تیک آبی و به خصوص رسانهها که از این شبکه بسیار استفاده میکنند اعلام کنند حاضر به خرید این سرویس نیستند.