۳۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴

سفیر ایران در روسیه خرید بندر سالیانکا از سوی کشتیرانی ایران را  مثبت ارزیابی کرد و گفت: با این اقدام ۵۳ درصد از سهام این بندر را در اختیار گرفتیم.

به گزارش روابط عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران "سیدکاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل روسیه (ترانس راشا) با بیان اینکه روابط تجاری ایران و روسیه روز به روز رو به افزایش است، افزود: روابط دو کشور ایران و روسیه روز به روز در حال گسترش است و در طی سال‌های اخیر در موضوع مبادلات تجاری با این کشور از رشد مناسبی برخوردار بودیم.

وی افزود: ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی تجارت یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلاری با روسیه رقم زده است، اما اکنون بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرک روسیه این رقم به بالغ بر پنج میلیارد دلار رسیده است، تصور ما بر این است که این عدد بالاتر از رقم اعلامی است زیرا بخشی از کالاهای ایرانی از طریق بندر آکتائو قزاقستان به روسیه وارد می‌شوند.

به گفته جلالی هم اکنون با توجه به اینکه روسیه کشوری تحریمی بوده و ارتباط آن با غرب قطع شده است روابطش با ایران بسیار حایز اهمیت است به ویژه اینکه به اذعان روسیه این کشور از بندر سن پترزبورگ و سایر راه‌های دریایی خود سالانه بالغ بر ۳۰۰ میلیون تن کالا به اروپا صادر می‌کرده است، اما اکنون این رقم قرار است از مسیر ترکیه و ایران عبور کند و تصور روسیه هم این است که حداقل ۵۰ میلیون تن کالا را از طریق ایران صادر کنند.

وی تصریح کرد: بنا به بررسی و اعلام روسیه تنها ظرفیت ترانزیت هفت تا هشت میلیون تن کالا از طریق ایران در حال حاضر وجود دارد  از این رو راه درازی در پیش است که بتوان این حجم کالا را از ایران عبور داد و این امر مستلزم تلاش شبانه روزی و بی‌وقفه در این حوزه است که بطورطبع اقدامات شرکت‌هایی همچون گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حوزه توسعه ناوگان و تمرکز بر حمل بار از طرق مختلف از جمله کریدور شمال- جنوب می‌تواند در این حوزه راهگشا باشد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه امنیت امروز با مفهوم توسعه گره خورده است، خاطرنشان کرد: هر چقدر که یک کشور توسعه یافته‌تر باشد و سایر کشورها وابستگی بیشتری به آن داشته باشند ضریب امنیت آن کشور بالاتر خواهد رفت  از این روچنانچه بتوانیم کریدور شمال جنوب را شکل دهیم کانال سوئز دومی شکل خواهد گرفت که در دنیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: امروز تمامی این مسیرها به ایران ختم می‌شود و در دوران حساس و سرنوشت‌سازی هستیم که هر روز باید حرکت کرده تا بتوانیم کشور را توسعه دهیم. امروز بحث روسیه نیست بلکه در بحران اوکراین ایران می‌تواند هاب مطمئنی برای صادرات و واردات روسیه باشد؛ اما در مجموع مسیر کریدور شمال - جنوب در اصل انتقال کالا از اروپا به شرق آسیا و برعکس است و لذا باید در این حوزه کلان مدت نگاه کرد.

به اعتقاد جلالی، هر چقدر سرمایه گذاری در امر کریدور شمال - جنوب صورت گیرد بطور حتم بهره برداری بسیار ذی‌قیمتی را برای ایران صورت خواهد داد.

وی افزود : البته در کریدور سه بخشی که شامل شرقی، غربی و میانی است کریدور در بخش میانی با دریای خزر پیش می‌رود و این موضوع مزیت بسیار زیادی برای ایران دارد، زیرا ما همسایه دریایی برای روسیه هستیم و نیاز به کشورهای واسط نداریم؛ لذا هر چقدر بتوانیم ناوگان دریایی و بنادر را تقویت کنیم اتصالات راه آهن به بنادر ما انجام شود کار بزرگی صورت خواهد گرفت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه تصریح کرد: روسیه نیز باید به موازات این توسعه را صورت دهد زیرا روسیه تنها یک بندر خزری دارد و سایر بنادر این کشور ولگایی هستند که بندر ماخاچ قلعه نیز نیاز به تقویت دارد هرچند که برای این بندر طرح توسعه در نظر گرفته شده است.

وی گفت: نخست وزیر روسیه سال ۲۰۲۲میلادی به ماخاچ قلعه سفر داشته است و دستورات لازم را صادر کرده است، ولی نیاز به لایروبی ولگا نیز وجود دارد که قول داده‌اند در فصلی که گرم است و امکان این عملیات وجود دارد لایروبی ولگا را انجام دهند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه: ایران نیز نیازمند این است که بندر خود را تقویت کند ضمن اینکه ناوگان دریایی ایران و روسیه نیز باید کارهای بزرگی را صورت دهند.

وی تاکید کرد: کار توسعه بندریاد شده  نیز باید صورت گیرد و البته طرح توسعه نیز در این حوزه تعریف شده و گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز طرح توسعه این بندر را طراحی کرده و برنامه‌هایی نیز وجود دارد که سالیانکا را بتوان توسعه داد.