فردای اقتصاد: برنامه خط سود امروز به واکاوی ماجرای اخراج شرکت مارگارین از تابلوی بورس و بررسی وضعیت عملیاتی این شرکت اختصاص داشت. سهام شرکت مارگارین با نماد غمارگ آخرین بار روز ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ معامله شد و از آن پس به دلیل عدم رعایت دستورالعمل افشای اطلاعات، این نماد تعلیق بوده است و در 12 اردیبهشت ماه لغو پذیرش شد و با حذف از فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، به بازار پایه فرابورس منتقل شد. در همان زمان ولی الله جعفری، مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه «بورسان» فردای اقتصاد درباره لغو پذیرش شدن سهام شرکت مارگارین با نماد «غمارگ» عنوان کرد: سال مالی این شرکت به انتهای خرداد ماه ۱۴۰۱ منتهی میشد، اما این شرکت در موعد مقرر که تا انتهای مرداد سال گذشته بود، صورتهای مالی خود را منتشر نکرد و به تذکرات سازمان نیز توجهی نداشت از این رو سازمان بورس طبق دستورالعملهای موجود این شرکت را لغو پذیرش کرد و این موضوع نیز به گونهای نبوده که به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد و بارها تذکرات مورد نیاز داده شده بود.
در برنامه خط سود امروز، جلال کوثری، معاونت مالی و اقتصادی شرکت مارگارین، آخرین شرایط از وضعیت عملیاتی شرکت و جزئیات اخراج نماد «غمارگ» از تابلوی بورس مورد بررسی قرار داد. کوثری در ابتدای سخنان خود به دلیل اخراج نماد شرکت مارگارین از بورس و انتقال به بازار پایه اشاره کرد و در ادامه گفت: از شروع سال مالی جدید شرکت، اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است که دلیل عمده آن به تغییرات در ترکیب هیات مدیره و بهبود شرایط عملیاتی باز میگردد که نتیجه آن را میتوان به خوبی در گزارشهای ماهانه شرکت در سامانه کدال مشاهده کرد.
کوثری در رابطه با اینکه شرکت در ابتدای دهه ۹۰ تولیدی بالغ بر ۱۸۰هزار تن در سال داشت اما در سال ۱۴۰۰ تنها ۵۴ هزار تن تولید کرده است عنوان کرد: دلیل اصلی افت تولید شرکت طی سالهای گذشته به تغییرات متعدد مدیریتی در شرکتهای بالادست مارگارین همچون سرمایهگذاری ملی و بانک ملی و همچنین اعمال تحریمهای سنگین بر این دو نهاد بازمیگردد و مارگارین به اجبار روغن خام خود را با چالش بسیار به وسیله واسطههای متعددی تامین میکرد. اکنون اما با توجه به تغییرات مدیریتی و استفاده از تامینکنندههای داخلی، شرایط تولید و فروش شرکت بسیار تغییر کرده به طوری که در ۳ ماهه زمستان سال گذشته، موفق به تولید ۲۳ هزار تن محصول شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شرکت با وجود واردات روغن خام توسط شرکت بازرگانی دولتی، نتوانست مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کند، عنوان کرد: تغییرات مدیریتی زودهنگام در شرکت و نبود تخصص کافی در مدیریتهای قبلی نسبت به صنعت روغن، شرایط سخت گذشته را برای شرکت رقم زد اما اکنون با تیم مدیریتی متخصص و باسابقه، شرکت در جهت بسیار خوبی قدم برمیدارد. کوثری در ادامه به بررسی آخرین جزییات از اظهار نظرهای مردود حسابرس پرداخت. وی عنوان کرد که عمده این بندها به عدم وجود اطلاعات کافی از وضعیت مالی شرکت و نبود داده و ارقام مشخص بازمیگردد برای مثال در آن زمان شرکت در دریافت نرخ و ارقام دقیق از تامینکنندگان خارجی ناتوان بود. معاون مالی و اقتصادی مارگارین در ادامه صحبتهای خود از طرحهای توسعه شرکت گفت و در نهایت عنوان کرد که مدیریت مارگارین تلاش و ممارست بسیاری انجام داده است تا بتواند نماد غمارگ را در تابلوی بورس حفظ کند و احتمال این موضوع بسیار بالاست.
در بخش دیگری از این برنامه، سروش بهرامی، تحلیلگر فردای اقتصاد، به بررسی آخرین خبرها از تحولات شرکتی طی هفته گذشته پرداخت.