تسنیم: بازگشت هزینه خدمات ارائه نشده به ازای روزهای تعطیلی مدارس در ایام کرونا و تعطیلات متعدد سال تحصیلی جاری همچنان یکی از سردرگٌمیهای مدیران مدارس است.
البته قوه قضائیه چند رو قبل با تأکید بر صیانت از حقوق عامه اعلام کرد: پس از دستور رئیس قوه قضائیه درباره استرداد وجوه غیرقانونی دریافتی از اولیای دانشآموزان در تعطیلات متعدد مدارس به علت آلودگی هوا در سال گذشته، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد، هزینههای دریافتی از اولیا به آنها بازگردانده خواهد شد.
با این وجود همچنان برخی مدیران مدارس بابت هزینه خدمات ارائه نشده آن هم برای سال ۹۸ درگیر هستند و پیمانکاران سرویس از مدیران برخی مدارس پایتخت شکایت کردهاند و نکته جالب آنکه دیوان عدالت اداری نیز به نفع پیمانکاران سرویس مدارس رأی داده است!
سال ۹۸ پس از همه گیری کرونا و تعطیلی مدارس کشور، دانشآموزان از اسفند ماه به مدرسه نرفتند با این وجود پیمانکاران سرویس مدارس خواهان پرداخت شهریه به ازای روزهای تعطیلی مدارس و خدماتی هستند که اساساً به خانوادهها ارائه نشده است.
اردیبهشت سال ۹۹ وزارت آموزش و پرورش در بخشنامهای صراحتاً درباره پرداخت هزینه سرویس مدارس اعلام کرد: با توجه به تداوم تعطیلی مدارس از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، مدیران مدارس از دریافت مبالغ بابت حملونقل دانش آموزان خودداری کنید و وجوه پرداختی آن دسته از والدین که تعهدات مالی خود را پیشازاین تسویه کردهاند در حساب مدرسه حفظ شود تا پس از تعیین و اعلام پایان سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ با توجه به مدت روزهایی که خدمات حملونقل به دانش آموزان ارائه شده است با رعایت ترکیبات قراردادی تسویه نهایی صورت پذیرد.
ورش شهر تهران در بخشنامهای به مدارس اعلام کرده بود: تمام مدارس موظفند نسبت به ایفای تعهدات خود به پیمانکاران مطابق با مقررات اقدام کرده و رقم قرارداد تا پایان اسفندماه را پس از طی مراحل قانونی و اخذ مفاصا حسابهای لازم به شرط (رعایت تعهدات پیمانکاران در ارتباط با پرداخت حقوق رانندگان و تسویه حساب با آنها) به طور کامل پرداخت کنند.
در حالیکه آموزش و پرورش صراحتاً اعلام کرده بود که در سال ۹۸، هزینه سرویس مدارس تا اسفند ماه دریافت شود و بابت ماههای فروردین و اردیبهشت نیازی به پرداخت هزینه به پیمانکاران نیست و مدیران مدارس نیز بر همین اساس اقدام کردند اما اکنون پیمانکاران سرویس از مدیران مدارس شکایت کردهاند.
با توجه به مصاحبههای متعدد مسئولان آموزش و پرورش و مسئولان قضایی کشور در این باره و انتشار آن در فضای مجازی این تصور برای افکار عمومی جامعه ایجاد شده است تعطیلی مدارس و عدم فعتایت سرویس هیچ هزینه ای نباید پرداخت شود.
به نظر میرسد قوه قضائیه و وزارت آموزش و پرورش به ویژه آموزش و پرورش شهر تهران باید صراحتاً و به طور شفاف تکلیف مدارس را در چنین مسائلی مشخص کنند تا مدیران مدارس در میان انواع دغدغههای روزانه مدیریت مدرسه اینبار برای پاسخگویی آن هم طبق رویه اعلام شده، سر از دادگاه در نیاورند.