فردای اقتصاد: محسن پیرهادی نماینده تهران و نایب رئیس فراکسیون انقلاب مجلس گفته است که بالغ بر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار خانه رها شده داریم اما ۴۰ درصد خانوار کشور مستاجر هستند.
پیرهادی درجمع خبرنگاران از دو برابرشدن جمعیت مستاجران خبرداده و اعلام کرده است که شمار خانههای خالی از سال ۸۵ تا سال ۹۵ چهار برابر شده است.
به گفته وی کاهش قدرت خرید، در سالهای اخیر طبقه متوسط را از خانهدار شدن دور کرده است. بر اساس سرشماری سال ۹۵ تنها ۶۰ درصد از مردم کشور دارای خانه ملکی هستند و بخش عمدهای از مردم به ناچار به اجاره نشینی پناه بردهاند. اقدام دولت در تعیین سقف ۲۵ درصدی اجاره بها میتواند برای طیفی از جامعه مستاجران کشور تسکین دهند باشد، اما واقع امر این است که با توجه به میزان نرخ تورم در کشور و روند صعودی آن کمتر مالکی به افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ اجاره بها رضایت میدهد و متاسفانه شرایط تورمی کشور آنها را به سمت قیمتهای واقعی سوق میدهد به همین دلیل عملا چنین مواردی به دلیل عدم ضمانت اجرایی و بستر واقع بینانه آن در جامعه رعایت نمیشوند و باز هم بار اصلی تورم بر دوش مردم و اجاره نشینان سنگینی خواهد کرد.
پیرهادی تصریح کرد: طبق سرشماری سال ۱۳۷۵ چیزی حدود ۷۳ درصد از مردم دارای خانه ملکی بوده اند؛ اما این آمار در سال ۱۳۹۵ به ۶۰ درصد رسیده یعنی ۴۰ درصد خانوارها ناگریز از اجاره نشینی هستند و در مقابل با رشد جمعیت و به دلیل ناتوانی مردم از خرید مسکن، اجاره نشینی در این بازه زمانی حدود دو برابر شده است. با وجود اینکه این قانون اخذ مالیات از خانههای خالی از قبل از انقلاب در کشور وجود داشته است و چندین بار دچار تغییراتی شده است اما تاکنون عملا اجرایی نشده است. آخرین تغییر این قانون مربوط به آذر سال ۱۳۹۹ میشود که در این اصلاحیه ایرادهای اساسی قانون مالیات بر خانههای خالی که منجر به عدم اجرایی شدن آن شده بوده است، مرتفع شد اما به دلیل برخی اهمال کاریها بسترسازی برای اجرای این قانون مهم و حیاتی، اجرایی شدن آن همچنان معطل ورود مسئولان اجرایی مرتبط است.