۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۸

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع قند ایران گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان قیمت شکر درب کارخانه را ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده اما نرخ برای عمده فروشی و مصرف‌کنندگان مشخص نیست که همین مسئله، اخلال در بازار این محصول را موجب شده است.

ایرنا: «علیرضا اشرف» روز شنبه درباره ممانعت برخی شرکت‌های بزرگ از عرضه شکر به بازار به دلیل نامشخص بودن قیمت عمده فروشی و مصرف‌کنندگان افزود: اکنون با افزایش قیمت جهانی شکر روبه‌رو شده‌ایم که می‌تواند واردات این محصول را با مشکلاتی روبه‌رو کند همچنین عدم تعیین نرخ قیمت شکر برای عمده فروشی و مصرف‌کنندگان می‌تواند اختلال در بازار این محصول ایجاد کند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع قند ایران بر این باور است که نرخ مصوبه جدید برای هر کیلوگرم چغندرقند ۲۸ هزار تومان تعیین شده و اما برحسب کیفیت و عیار حتی تا ۳۰ هزار تومان نیز خریداری می‌شود؛ بنابراین این عامل در تغییر نرخ شکر اثرگذار است.

وی اظهارکرد: طبق مصوبه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت هر کیلوگرم شکر ۲۵ هزارو ۵۰۰ تومان برای درب کارخانه تعیین شده است اما دستگاه‌های ارجاع دهنده این نامه را به اشتباه تفسیر کرده و قیمت مصرف‌کننده اعلام کرده‌اند.

اشرف تصریح کرد: عدم تعیین نرخ مصوب برای درب کارخانه، عمده فروشی و مصرف‌کننده باعث سردرگمی شده و می‌تواند موجبات احتکار شکر را برای برخی فراهم کند و در عین حال باید شاهد حضور دلالان در بازار شکر باشیم که آن را با قیمت‌های بالای ۴۰ هزار تومان به فروش برسانند و تولیدکنندگان دستشان خالی بماند.

وی گفت: به تازگی انجمن صنایع قند ایران نامه‌ای به مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال کرده است که در آن خواستار اصلاح قیمت این محصول اساسی شده به طوری که قیمت مصوب درب کارخانه، عمده فروشی و مصرف‌کنندگان مشخص باشد و دوگانگی بین برخی دستگاه‌ها موجب عدم تعادل بازار نشود.

وی نیاز کشور به واردات شکر را با توجه به میزان تولید بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: پیش‌بینی تولید داخلی سال ۱۴۰۲ با توجه به کشت‌های رقیب و خشکسالی امسال حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن است و مابقی نیاز کشور از محل واردات باید تامین شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس نامه اخیر معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر کیلوگرم شکر برای مصرف‌کنندگان ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد، در حالی که پیش از این نرخ هر کیلوگرم از این محصول ۱۸ هزار تومان به‌دست مصرف‌کنندگان می‌رسید.