فردای اقتصاد - میلاد منشیپور همبنیانگذار تپسی معتقد است که شرایط اقتصادی ایران به گونهای نبوده که زمینه ساز ایجاد یونیکورن استارتاپی باشد.
یونیکورنهای استارتاپی به شرکتهایی گفته میشود که ارزشی بیش از یک میلیارد دلار داشته باشند.
مرتبط: ایران در محاصره یونیکورنهای همسایه
مدیرعامل تپسی در گفت و گو با برنامه تکشاخ فردای اقتصاد گفت که به رغم همه مشکلات اقتصادی، صنعت تکنولوژی در ایران میتواند موفق شود و میانبر ایجاد کند. کشورها هم به اینگونه پیشرفت میکنند که گروهی اندک تغییری بزرگ ایجاد کنند.
به گفته منشی پور امروز حتی صنایع سنتی وقتی با استارتاپها صحبت میکنند آن را با تحسین مینگرند چون جریان نوآوری در ایران یکی از معدود صنایعی است که نه سوار رانت تورم شده و نه سرمایه خود را از ارزان بودن انرژی به دست آورده است.
به اعتقاد بنیانگذار تپسی مهمترین مزیتی که هنوز مسیر جریان نوآوری در ایران را باز نگاه داشته وجود مردمی است که در پذیرش تکنولوژی بسیار پیشرفتهاند و در نهایت هم مردم تعیین کننده خواهند بود.
منشی پور با انتقاد از مدل موفقیت ناشی از رشد تورم و یا توزیع رانت معتقد است که بسیاری از فعالان بخش خصوصی نیز در این مسیر قرار گرفتهاند ولی اکوسیستم استارتاپی این ویژگی را دارد که ارزشآفرینی ایجاد میکند و مردم هم تا ارزشی را نگیرند از یک تکنولوژی استفاده نمیکنند مگر آنکه انحصار اتفاق بیفتد.
تیزر این گفت و گو را در اینجا ببینید: