ایسنا: عباس هاشمی با اشاره به برگزاری جلسهای با وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، معاون اول رئیسجمهوری با موضوع تامین جهیزیه قسطی و صادرات پایدار، اظهار کرد: در مورد بحث تامین جهیزیه الزاماتی وجود دارد. از جمله اینکه باید مشخص شود شبکه بانکی به چه شکلی میخواهد در این طرح مشارکت کند. درحالحاضر فروش قسطی لوازم خانگی تا هشت ماه هم انجام میشود و تولیدکنندگان اعلام آمادگی کردند که بخشی را به عهده بگیرند تا لوازم خانگی در اقسط ۱۸ ماهه در اختیار زوجهای جوان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این موضوع تا حدودی وابسته به منابع بانکها و سازمان برنامه و بودجه است، اظهار کرد: بعد از تعیین منابع، باید چند بانک عامل معرفی شود تا برای صدور کارتهای اعتباری اقدام کنند. پیشنهاد انجمن این است که مبلغ کارتهای اعتباری ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان باشد. همچنین پیشنهاد دادیم واحدهای تولیدی که در این طرح مشارکت میکنند، از طریق مراکز عرضه و فروشگاههای زیرمجموعه، فروش اینترنتی و غیره محصولات خود را عرضه کنند و همزمان پوزهای مورد نیاز نیز در مراکز مستقر شود تا بانکها بتوانند پرداختها را کنترل کنند.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه تولیدکنندگان اعلام آمادگی کردند که هر فصل ۱۵۰ هزار ست جهیزیه عرضه کنند، گفت: تولید همه محصولات درحالحاضر بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه در سال است.
هاشمی در پاسخ به اینکه ست جهیزیه شامل کدام لوازم خانگی است؟ گفت: تولیدکنندگان محدودیتی در این زمینه ندارند و میتوانند محصولات مورد نیاز خود را تهیه کنند.
اما به گفته وی تولیدکنندگان انجمن به نمایندگی از تولیدکنندگان اعلام کردند که اجرای این طرح الزاماتی دارد؛ از جمله اینکه بانک مرکزی مشارکتکنندگان در این طرح در اولویت تخصیص ارزی قرار بگیرند، وزارت صمت ثبت سفارشهای این بخش را تسریع کند و وزارت اقتصاد دستورهای لازم را به گمرک بدهد.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در پایان گفت که اجرای این طرح بعد از تعیین تکلیف منابع مالی انجام خواهد شد و فعلا تولیدکنندگان اعلام آمادگی کردهاند.