۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹

به گفته احمد جانجان تقریبا ۲ برابر خوراک جهانی از پتروشیمی‌ها پول خوراک دریافت شده و ارز حاصل از صادرات آنها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد زیر قیمت خریداری می‌شود. این گروه باید با ۱۵ تا ۲۰ درصد تخفیف محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه کند.

فردای اقتصاد: احمد جانجان کارشناس بازار سرمایه با حضور در برنامه بورسان چهارشنبه با تاکید بر اینکه هیچ تناسبی بین سیاست های اعلامی و سیاست های اعمالی وجود ندارد و چه بسا در این میان تناقض هم دیده می‌شود، گفت: دولت از شفافیت صحبت می کند اما ضد شفافیت عمل می‌کند. بسیاری از سیاستگذاران از شفافیت صحبت می‌کنند اما ضد شفافیت عمل می‌کنند.

وی با اشاره به تازه‌ترین مصوبه در حوزه نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها عنوان کرد: یک ابهام برای بازار ایجاد شده است مبنی بر احتمال وجود رانت اطلاعاتی. در این مواقع انتظار می‌رود ناظر بازار واکنش مناسبی نشان دهد نه این که صرفا به یکسری مباحث جزئی بپردازد.

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به ارزش معاملات تصریح کرد: ارزش معاملات بین ۲۲ تا ۲۵ میلیارد تومان در خروجی‌ها نشان از تغییرات مهمی دارد. هر چند ارزش معاملات در گذشته بالا بود اما سرانه‌های خرید و فروش هم در جای خود از تغییرات جدی حکایت داشت. به طور کلی فضای نااطمینانی، ارزش معاملات را در بازار کاهش داده و باعث شد تا پول کمتر به سمت بازار حرکت کند.

جانجان تاکید کرد: پتروشیمی‌ها تقریبا ۲ برابر خوراک جهانی از این گروه پول خوراک دریافت می‌شود. ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد زیر قیمت خریداری می‌شود. از طرفی برخی از محصولات گروه مذکور همانند اوره را به یک سوم قیمت دولت خریداری می‌کند. با فرض تمام موارد فوق در نهایت پتروشیمی‌ها با مشکل تحریم مواجه‌اند. شرکت‌ها باید با ۱۵ تا ۲۰ درصد تخفیف محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه کنند.

وی تاکید کرد: افرادی که در کمپین ریالی‌سازی قیمت‌ها حضور دارند در فضای گلخانه‌ای هستند. زمانی که صندوق توسعه ملی در روز امضای قرارداد زمانی را برای تنفس در نظر می‌گیرد اما به یک باره پس از مدتی منکر تنفس اقساط می‌شود چرا باید سرمایه گذار خارجی به چنین فضایی اعتماد کند.

سرمایه گذاری که می تواند در قطر خوراک ۹ ستنی با ۲۵ سال تضمین دریافت کند چرا باید در بازاری سرمایه گذاری کند که نتواند با جهان مالی  ارتباط داشته باشد، مجبور به فروش محصولات کمتر از قیمت و در فضای تحریمی فعالیت کند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره راهبرد معامله گری در کلاس های مختلف دارایی بیان کرد: صندوق درآمد ثابت موقعیت خرید و نگهداری، سهام موقعیت خرید به خصوص در صنایعی همچون غذایی، کشت و صنعت، سیمان، دارویی‌ها و پتروشیمی.

امروز در برنامه بورسان احمد جانجان کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط جاری و آتی بازار و چرایی نا اطمینانی به وضعیت موجود پرداخت. در ادامه مرتضی کاظمی تحلیلگر اقتصادی نیز تورم و نقش بانک مرکزی در کنترل شرایط را تشریح کرد.

برای مشاهده برنامه کامل بورسان کلیک کنید

سناریوهای پیش روی بورس چیست؟