فردای اقتصاد: مرتضی کاظمی، تحلیلگر اقتصادی تورم را به مثابه جیببری دانست و گفت: پولی در جیب یا حساب بانکی سپرده می کنید اما ناگهان بعد از مدتی متوجه میشوید که ارزش پول نصف شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چه کسانی از طریق تورم جیببری میکنند باید ابتدا پرسید چه کسانی تورم را ایجاد می کنند؟ در واقع تورم توسط بانک مرکزی ساخته میشود. در جایی که بانک مرکزی مسئول حفظ ارزش پول است طبعاً این نهاد مسئول ایجاد تورم نیز میباشد. تورم به طور مخفیانه ایجاد میشود زمانی که بانک مرکزی تسلیم بوروکراتها و تکنوکراتها میشود طبعاً پول کم ارزش میشود.
وی عنوان کرد: شهروندان مجبورند به پول رایج، در راستای ذخیره ارزش متوسل شوند. سال گذشته با یک میلیون تومان میتوانستیم یک خریدی انجام دهیم، امسال با همان یک میلیون تومان نصف خرید گذشته را هم نمی توان انجام داد. ارزش پول نصف شده و قدرت خرید نیز کاهش پیدا کرده است. تورم به طور مخفیانه ایجاد میشود زمانی که بانک مرکزی تسلیم بوروکراتها و تکنوکراتها میشود طبعاً پول کمارزش میشود.
این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: در پاسخ به چرایی این مهم می توان به جبران کسری بودجه دولتها اشاره کرد. در شرایطی که حجم پول غیر متناسب با ظرفیت اقتصاد رشد کند طبعا نتیجه آن تورم است.
کاظمی تاکید کرد: زمانی که بانک مرکزی تسلیم بوروکراتها و تکنوکراتها میشود طبعا پول کم ارزش میشود.به اعتقاد بنده، تورم به معنی جیب بری بانک مرکزی از تمام اقشار جامعه به خصوص قشر ضعیف است.
وی ادامه داد: حال چرا برخی معتقدند که تورم به معنی تجاوز به حقوق مردم نیست؟ این قشر استدلالی را مطرح میکند مبنی بر این که دولت خرج دارد. به عنوان مثال گفته میشود که دولت در سال جاری ۲ هزار همت خرج دارد، در حالتی که مالیات بیش از اندازه نمیتوان گرفت و در حوزه فروش نفت با مشکل مواجه است، در نتیجه چارهای جز ایجاد تورم نمیماند.
این تحلیلگر اقتصادی گفت: تحریمهایی که در سالهای گذشته گریبانگیر اقتصاد کشور شد در واقع درآمد دولت را کاهش داد. گروه دیگری از حامیان تورم در دنیا، دولت پرستان هستند.
امروز در برنامه بورسان احمد جانجان کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط جاری و آتی بازار و چرایی نا اطمینانی به وضعیت موجود پرداخت. در ادامه مرتضی کاظمی تحلیلگر اقتصادی نیز تورم و نقش بانک مرکزی در کنترل شرایط را تشریح کرد.
برای مشاهده برنامه کامل بورسان کلیک کنید