دیجیاتو: سخنگوی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد مجموع تراکنشهای واریزی برای ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان بوده است. به گفته موحدی، برای این افراد حدود ۱۷ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده و آنها در پلتفرمهای خارجی همچون اینستاگرام فعال بودهاند.
براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، درآمد حاصل از تبلیغات اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار فالوور در رسانههای کاربرمحور مشمول مالیات میشود. آییننامه اجرایی دریافت مالیات از اینفلوئنسرها در مردادماه همان سال تصویب شد و سازمان امور مالیاتی فرآیند مالیاتستانی را آغاز کرد.
حال «مهدی موحدی بکنظر»، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در گفتوگو با ایلنا به آمارهای جالبی درباره روند مالیات ستانی از اینفلوئنسرها اشاره کرده است.
به گفته وی، اداره کل امور مالیات مؤدیان متوسط در تهران مأمور شناسایی اینفلوئنسرهای مشمول مالیاتدهی بوده و این اداره وضعیت اظهارنامههای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این اینفلوئنسرها با دنبالکننده بالای ۵۰۰ هزار را مورد بررسی قرار داده است. درنهایت ۵۵۱ کاربر و فعال مجازی دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده شناسایی بودند که مشمول مالیات بر درآمد میشدند:
«تعداد قابلتوجهی از این افراد تا به امروز شناسایی شدهاند و برای ۱۲۳ اینفلوئنسر که درآمد قابلتوجهی داشتند، درآمد تشخیصی صادر شده است. تراکنشها و حسابهای این افراد شناسایی شدند و تقریباً مجموع تراکنشهای واریزی برای این ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان بوده است.»
درآمد ۲.۳ هزار میلیارد اینفلوئنسر
سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره میزان وصول مالیات از ۱۲۳ اینفلوئنسر شناساییشده اظهارکرد صرفاً برای تعداد ۱۲۳ اینفلوئنسر شناساییشده حدود ۱۷ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده است که ۲۳ نفر از اینفلوئنسرها این مالیات را پذیرفتهاند و در قالب توافق ماده ۲۳۸، مالیات را میپردازند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا فعالان در پلتفرمهای داخلی هم مشمول مالیات خواهند شد، گفت: «تعداد دنبالکنندهها در این پلتفرم به ۵۰۰ هزار نفر نمیرسد و افرادی که درآمد آنها شناسایی شده است، در پلتفرمهای خارجی مانند اینستاگرام فعالیت داشتند.»
آنطور که موحدی اعلام کرده است، معیار تشخیص درآمد اینفلوئنسرها لزوماً واریزی به حساب بانکی آنها نیست:
«برخی از این افراد در فضای مجازی شناسه هویتی تعریفشدهای نداشتند با اسامی مستعار و متفاوت از شناسه هویتی و مشخصات سجلی خودشان در رسانههای کاربرمحور فعالیت میکردند. طبیعتاً برای شناسایی هویت این افراد و میزان درآمد آنها، لازم به شناسایی هویت اصلی این افراد بود؛ بنابراین شرکتهای واسطی که تبلیغاتی برای این افراد جذب میکردند، باید شناسایی میشدند تا به هویت اصلی و شماره حساب بانکی این افراد دسترسی پیدا کنیم. ما توانستیم از طریق شرکتهای واسط تبلیغاتی این افراد را شناسایی کنیم.»
سخنگوی سازمان امور مالیاتی همچنین اعلام کرد در این بین ۶۲۸ بلاگر و اینفلوئنسر مورد شناسایی قرار گرفتند، اما هنوز اظهارنامهای ندارند: «برای آنها باید اظهارنامه برآوردی تولید شود و تا امروز برای حدود ۳۰۰ نفر از این افراد اظهارنامه برآوردی تولید شده و قرار بر این است که اطلاعرسانیهای لازم انجام شود تا مالیات بهحق این افراد شناسایی گردد.»