فردای اقتصاد: رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس نیز گفت: شرکتها در دنیا به سمت اخلاق کسب و کار و مدیریت مسئولانه رفتهاند. در ۱۰ سال اخیر توجه به این موضوع در دنیا بیشتر شده است. هدف این رویکرد رسیدن به اثربخشی، کارایی، رشد پایدار و ثبات مالی است که حاکمیت شرکتی از منظر مکانیسمهای داخلی به این موضوع میپردازد. جایی که حاکمیت شرکتی در آن اجرا شود، منافع همگان رعایت میشود؛ حتی سهامداران اقلیت.
وی افزود: در مفهوم سرمایهگذاری با محوریت حاکمیت شرکتی (ESG investing)، مطرح است که سرمایهگذاران، در شرکتهایی سرمایهگذاری کنند که بیشتر بر این اصل منطبق است؛ چراکه در اینگونه شرکتها تمامی منافع سهامداران اقلیت بهخوبی حفظ میشود. در اینگونه شرکتها مدیریت ریسک دقیقی حاکم است و تطبیق خوبی با مقررات و الزامات قانونی وجود دارد. سرمایهگذاران در مفهوم مذکور، علاقهمند هستند که در شرکتهایی سرمایهگذاری کنند که تمرکز بر بهرهوری و صرفهجویی در مصرف انرژی وجود دارد، اکنون در کشورهای جهان این مسائل از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این رویکرد رسیدن به اثربخشی، کارایی، رشد پایدار و ثبات مالی است. حاکمیت شرکتی بیشتر دوست دارد از منظر مکانیسمهای داخلی به این موضوع بپردازد تا یک دیدهبان قانونی پرقدرت بیرونی.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس اظهار کرد: در شرکتی که بر پایه حاکمیت شرکتی فعالیت میکند هیئت مدیره باید نسبت به قیمتگذاری پاسخگو باشد. قیمتگذاری محصولات در چنین شرکتی باید شفاف و منصفانه باشد. حاکمیت شرکتی مسئول اول و آخر این موضوع را هیئتمدیره شرکت میداند.
عیوضلو ادامه داد: شرکتهایی که منطبق با حاکمیت شرکتی باشند، هیچ ابایی از نظارت ندارند و از آن استقبال هم میکنند. در کشور ما تضاد منافع میان سهامداران اکثریت و اقلیت وجود دارد. شرکتهای مبتنی بر حاکمیت شرکتی باید ساختاری فراهم کنند که هیچ گروهی از سهامداران نگران منافعشان نباشند. افشای بهموقع اطلاعات نیز از ویژگیهای دیگر شرکتهای مبتنی بر حاکمیت شرکتی است.