۱۶ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۵

جلیل سالاری: در سفر اخیر ریاست جمهوری به آمریکای لاتین تفاهمنامه‌ها و اقدامات سازنده‌ای بین طرف‌های ایرانی و خارجی صورت پذیرفت.

ایسنا: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: حدود دو میلیون قلم کالا برای تجهیزات پالایشگاه‌های کشورهای آمریکای لاتین در ایران ساخته و در این پالایشگاه‌ها نصب شده است.

جلیل سالاری، با اشاره به توفیقات دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی اظهار کرد: در سفر اخیر ریاست جمهوری به آمریکای لاتین تفاهمنامه‌ها و اقدامات سازنده‌ای بین طرف‌های ایرانی و خارجی صورت پذیرفت.

وی با بیان این‌که شرکت پالایش و پخش به عنوان یک شرکت پایین دستی به عنوان نخستین مجموعه وزارت نفت بود که در این زمینه ورود کرد، گفت: گروه‌های کارشناسی ما در قالب کارگروه‌های مختلف در بخش نوسازی پالایشگاه‌های کشورهای آمریکای لاتین حضور پیدا کرد. در مقابل نیز تیم‌های کارشناسی کشورهای مذکور از مجموعه‌های صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ما بازدید کرده و از نزدیک با ظرفیت‌های تخصصی و تولیدی کشور آشنا شدند. در پی این تعاملات، کشورهای آمریکای لایتن به این نتیجه رسیدند که امکانات و تجهیزات ایران در رقابت با استانداردهای جهانی است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: برهمین اساس برای حدود دو میلیون قلم کالا را در قالب ۲۲۷ بسته، فرآیند مناقصه انجام شد که طی آن پس از انتخاب شرکت‌های سازنده، تجهیزات لازم ساخته و به کشورهای مقصد منتقل شد.

وی با اشاره به ارائه خدمات فنی و مهندسی شرکت ملی پالایش و پخش به مجموعه‌های پالایشی کشورهای آمریکای لاتین تصریح کرد: همکاری‌هایی نیز در زمینه مواد شیمیایی و کاتالیست صورت پذیرفت که کاتالیست‌های تولیدی کشور در کشورهای مذکور آزمایش و تایید شد. به این ترتیب امکان فرآوری نفت خام در پالایشگاه‌های کشورهای آمریکای لاتین با احیای این پالایشگاه‌ها که از لحاظ ساختاری نیز مشکلاتی داشتند، فراهم شده است.

تاسیس پالایشگاه خصوصی در یکی از کشورهای آمریکای لاتین

جلیل سالاری ادامه داد: رویکرد ما در شرکت ملی پالایش و پخش این است که زنجیره ارزش را تکمیل کنیم، لذا پیش‌بینی‌های لازم برای فرآورش نفت خام در زنجیره پالایشی و سپس ادامه فرآیند در زنجیره پتروشیمی صورت گرفته است. یکی از طرح‌های در دست اقدام تاسیس پالایشگاه خصوصی در یکی از کشورهای آمریکای لاتین است که از محل فروش محصولات این پالایشگاه نیز بازپرداخت سرمایه‌گذاری انجام شود.

وی گام بعدی شرکت ملی پالایش و پخش را در تعامل با کشورهای آمریکای لاتین همکاری در زنجیره انتقال و توزیع عنوان و اظهار کرد: مذاکراتی در این خصوص انجام و ظرفیت‌های لازم پیش‌بینی شده است تا متناسب با تصمیمات دولت اقدامات لازم نهایی و اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: تلاش ما این است که از طریق شرکت ملی پخش و پالایش و یا بخش‌های خصوصی بتوانیم در این همکاری‌ها نقش تسهیل‌گری داشته و به نوعی در شبکه انرژی این کشورها از بخش فرآورش تا بخش توزیع حضور داشته باشیم.

وی با بیان این‌که برای این منظور لازم بود که تحلیل و ارزیابی اقتصادی و بازار را انجام دهیم، گفت: ظرفیت‌های انتقال و توزیع، تخلیه در اسکله‌ها و قیمت‌ها در کشورهای هدف مورد ارزیابی قرار گرفت تا بتوانیم در گام دوم و در بخش‌های دیگر همکاری‌های خود با کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریایی کارائیب را گسترش داده و تداوم ببخشیم.

جلیل سالاری با اشاره به فعالیت‌های برون مرزی شرکت ملی پالایش و پخش اظهار کرد: همکاران ما با هدف تعمیق و گسترش همکاری‌ها در سایر کشورها نیز مستقر شده‌اند. رویکرد ما این است که پالایشگاه‌های کشور را که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند به بخش خصوصی سایر کشورهایی که زمینه همکاری وجود دارد متصل کنیم تا از این طریق انتقال تجارب اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: برهمین اساس در تلاش هستیم از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی و تخصصی داخلی متناسب با فرآیندهایی که در کشورهای همکار موجود است در قالب تفاهمنامه‌ها و یا قراردادها بهره بگیریم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران خاطر نشان کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی آمادگی کامل دارد تا با انتقال دانش و بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های تخصصی و دانشی خود در راستای تحقق برنامه‌های دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم گام‌های عملیاتی بردارد.