فردای اقتصاد: این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، بنا به شرایطی اگر یک یا دو سال وضعیت صنعتی مطلوب شود، متاسفانه دولت دست در جیب صنعت میکند.
مجید هوشمند در برنامه روز یکشنبه بورسان عنوان کرد: در سال گذشته شرایطی متاثر از جنگ اوکراین ایجاد شد و در ادامه قیمت یکسری از محصولات پتروشیمی نظیر اوره بالا رفت، حال تصور اشتباه دولت این است که این قبیل از سودها پایدار خواهد بود. این تصور خود را در موضوع نرخگذاری در خوراک نشان داد. اثرات این قبیل از سیاستگذاریها سریعا در بازار سهام قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: تامین کسری بودجه در بازهای از زمان صرفا از مسیر چاپ پول صورت میگرفت اما متاسفانه اکنون تامین بخش عمده بودجه از جیب شرکتها و صنایع انجام میشود.
هوشمند با اشاره به هزینه انرژی در ایران گفت: سالهاست صحبتهایی در خصوص ارزانی انرژی در کشور به گوش میرسد.
اکنون نرخ خوراک پتروشیمی تقریبا بیش از ۵ برابر قیمت در سطح منطقه است، پس عملا نشانهای از ارزانی نهادهها را در کشور شاهد نیستیم.
انتشار اوراق بدهی به زیان بورس است؟
این کارشناس بازار سرمایه درباره این که آیا انتشار اوراق بدهی دولت برای بازار سرمایه مشکل ایجاد میکند یا خیر، عنوان کرد: انتشار اوراق به تنهایی نمیتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
در این که بازار بدهی میتواند به عنوان یک بازار رقیب برای بازار سرمایه در نظر گرفته شود، شکی وجود ندارد. اگر به نرخهایی که روی اوراق در بازار وجود دارد به عنوان مبنا نگاه کنیم سرمایهگذار میتواند بدون ریسک تقریبا P/E ۳.۵ تا ۴.۵ واحد را روی اوراق داشته باشد.
وی افزود: اوراق بدهی بیشتر رقیب بازار سپرده است تا رقیب بازار سرمایه. (مگر این که بازار سرمایه شرایط رکودی همانند امروز را تجربه کند)
به گفته هوشمند، زمانی که حجم اوراق افزایش پیدا میکند و به نوعی به فعالان و نهادها در راستای خرید فشار وارد شود طبعا از چنین منظری انتشار اوراق میتواند در روند حرکتی بازار سهام اثرگذار باشد.
در برنامه امروز بورسان؛ مجید هوشمند کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت جاری و چشمانداز آتی معاملات توضیح داد. حسین شیبانی کارشناس بازارهای مالی بینالملل هم در ادامه به ارزیابی وضعیت معاملات در بازارهای جهانی پرداخت.