فردای اقتصاد: به گفته این کارشناس بازار سرمایه در هفته گذشته به دلیل تعطیلی پیشبینی نشده، برخی از محصولات نظیر مقاطع فولادی و بخشی از پلیمریها معاملات نداشتند.
مهدیه علیجانی در برنامه روز شنبه بورسان عنوان کرد: دلار از منظر جهانی شاهد انتشار اطلاعاتی بود که تماما در جهت تقویت آن قرار داشت. وزارت خزانهداری آمریکا نیز اعلام کرده است که بیشتر از پیشبینیها اوراق منتشر خواهد کرد. گویا بازار در انتظار دادههایی بود که در جهت تضعیف دلار منتشر شوند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که سامانه بهین یاب حذف شده است، در این حالت افراد میتوانند با کد بورسی امکان خرید پیدا کنند. این رویداد باعث شد تا شاهد افزایش تقاضای سرمایهای در معاملات شمش بورس کالا باشیم. به طوری که برای ۲۰۰ هزار تن شمشی که عرضه شد، رقمی بالغ بر ۴۰۰ هزار تن تقاضا ثبت گردید. در این میان ۱۶۰ هزار تن شمش مورد معامله قرار گرفت.
این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: از معاملات هفته گذشته، سهم فولاد خوزستان ۲۰ هزار تن عرضه و ۵۹ هزار تن تقاضا بود که در نهایت نرخ شمش «فخوز» در بورس کالا به طور میانگین ۲۰ میلیون و یک صد هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
علیجانی گفت: نسبت آهناسفنجی، گندله و کنسانتره به ترتیب ۵۷.۳ درصد، ۲۱.۹ درصد و ۱۷.۶ درصد شمش بوده است.
به گفته وی، عرضه ۴ هزار تن کاتد مس توسط «فملی» انجام شد که برای این مهم ۶ هزار و ۲۶۰ تن تقاضا ثبت شد. هر تن کاتد مس به طور میانگین ۳۵۱ میلیون تومان (با فرض دلار ۴۱ هزار تومانی) معامله شد. در معاملات پلیمرهای بورس کالا شاهد کاهش حجم معاملات هستیم.
در برنامه امروز بورسان، اشکان چهرهنگار نائب رئیس هیات مدیره سبدگردان نویننگر آسیا به تشریح وضعیت جاری و چشمانداز آتی بازار سهام پرداخت. مهدیه علیجانی کارشناس بازار سرمایه هم در ادامه وضعیت معاملات در بورس کالای ایران را بررسی کرد.