ایسنا: دولت سیزدهم یکی از برنامهها و اولویتهای کاری خود را حمایت از واحدهای تولیدی عنوان کرده و در این مسیر گام هایی برداشته است که منجر به رونق تولید در کشور و همچنین توسعه فعالیتهای بسیاری از واحدهای تولیدی شده است که پیش از این با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکردند.
در این میان اما گاهی مطرح شدن مباحث کارشناسی نشده از جمله واگذاری شرکتها و خصوصیسازی آنها بدون پشتوانه و آسیب شناسی نشده، فعالیت شرکتها را با چالش هایی مواجه میکند که باید در این خصوص بیش از پیش به از کار نیفتادن چرخ تولید توجه کرد.
گذشته خوبی از خصوصیسازی و واگذاری شرکتها در خوزستان به بخش خصوصی وجود ندارد و صحبت از خصوصیسازی در استان همه را به یاد روزهای تلخ هفت تپه و گروه ملی میاندازد.
در این زمینه این روزها بازهم موضوع خصوصیسازی و واگذاری یکی از شرکتهای استان مطرح شده است؛ موضوعی که باید پیش از انجام هر اقدام عملی به تبعات آن اندیشیده شود تا دوباره مسائل خوزستان با مشکلات کارگری گره نخورد.
در این خصوص محمد کعب عمیر نماینده شوش و کرخه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت حریر خوزستان یکی از شرکتهای تولیدی سودده در استان است که با توجه به فعالیتی که دارد توانسته روزانه ۵۴ تن حریر در شرکت تولید کند.
وی افزود: با توجه به این روند مطلوب در مجموعه اما صحبت هایی در خصوص واگذاری و خصوصیسازی این شرکت مطرح شده که اندکی نگرانکننده است و امیدواریم تدابیری در استان اندیشیده شود تا این مجموعه به بخش خصوصی واگذار نشود.
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تلاش شبانه روزی مدیران و کارکنان این شرکت از زیان ده بودن و از خطر ورشکستگی دور شده است و اکنون به عنوان یک شرکت سودده فعالیت مطلوبی دارد اما بحثهای مطرح شده در خصوص واگذاری این شرکت اندکی کار را برای ادامه فعالیت دشوار خواهد کرد.
کعب عمیر عنوان کرد: انتظار میرود تا مسئولان از این مجموعه با اشتغالزایی بیش از ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و خانوارهای آنها حمایت کنند و مانع واگذاری و خصوصیسازی آن به شکل نادرست شوند.
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی گفت: خروج شرکت حریر خوزستان از زیان دهی و ورشکستگی و قرارگرفتن در مسیر سوددهی و افزایش تولید بیانگر آن است که این شرکت در مسیری درست قرار دارد و نباید از این مسیر صحیح تولید منحرف شود.
وی با بیان اینکه از سودآوری شرکتها صیانت نمیشود با توجیه اقتصادی نبودن، آنها را به راحتی واگذار و از چرخهی تولید خارج میکنند، افزود: هر زمان نام خصوصیسازی و واگذاری میآید، تن کارگران میلرزد و صحبتهای مطرح شده در خصوص واگذاری شرکت حریر خوزستان به عنوان یکی از شرکتهای وابسته به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) کاری غیر کارشناسی است.
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی گفت: این مجموعه به جای واگذاری شرکت حریر خوزستان باید به فکر توسعه و تکمیل زنجیره تولید برای افزایش سوددهی باشد. در این زمینه با واگذاری شرکت حریرخوزستان باید منتظر ماجرایی شبیه هفتتپه در استان باشیم.
کعب عمیر عنوان کرد: از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار داریم تا به این موضوع ورود کند و مانع واگذاری و به نوعی تعطیلی این شرکت تولیدی در استان خوزستان شود.
به گزارش ایسنا، با توجه به نگرانیهای مطرح شده در خصوص واگذاری شرکت حریر خوزستان به بخش خصوصی انتظار میرود تصمیمات در این زمینه به شکلی اتخاذ شود تا بازهم خوزستان با یک هفت تپه دیگر و مشکلات کارگری شبیه به آن مواجه نشود و به حفظ و توسعه این واحدهای تولیدی کمک شود.
با توجه به اینکه مسئله اشتغال یکی از اساسیترین دغدغههای استان خوزستان است انتظار میرود تدابیری اتخاذ شود تا رویکرد دولت سیزدهم در بحث رونق تولید، توسعه اقتصادی و حل مسائل مربوط به اشتغال در خوزستان به بهترین شکل در شرکت هایی که توان تولیدی بالایی دارند محقق شود.