فردای اقتصاد: بازار خودرو در رکودی نسبی به سر میبرد. دلار اگرچه به واسطه تشدید ابهامات پیرامون احیای برجام و همچنین افزایش تقاضای مسافرتی صعودی شده است، اما معاملهگران در بازار خودرو فعلا دست نگه داشتهاند و قیمتها نوسانات جدی را تجربه نمیکنند. چراکه از یک سو انتظار ورود نخستین خودروهای وارداتی به کشور در پاییز سال جاری وجود دارد و از سوی دیگر، سومین مرحله قرعهکشی خودرو از طریق سامانه یکپارچه نیز از فردا به مدت سه روز آغاز خواهد شد و بار دیگر چند میلیون ایرانی متقاضی خرید خودرو ناچارند در این بختآزمایی شانس خودرو را امتحان کنند.
در سومین دور قرعهکشی یکپارچه حدود ۶۰ هزار خودرو عرضه میشود که نسبت به دو دور پیشین قرعهکشی در سامانه یکپارچه خودرو تقریبا نصف شده است.
مسئولان وزارت صمت میگویند شانس برنده شدن برای خودروهای پرطرفدار در این دوره ۸ برابر افزایش یافته است، با این حال، بررسیها نشان میدهد که اگر تعداد ثبتنامکنندگان مشابه دوره قبل حدود ۶ میلیون نفر باشد (سناریوی ۱) و یا فرض کنیم تعداد متقاضیان میانگینی از تعداد ثبتنامکنندگان دو دور اول قرعهکشی باشد (سناریوی ۲)، شانس برنده شدن حدود یک درصد خواهد بود که نسبت به گذشته چندان بهبود چشمگیری نیافته است. اگرچه همانطور که در جدول شماره دو مشاهده میشود در روش قبلی قرعهکشی شانس برنده شدن زیر یک درصد بود، اما به باور عموم متقاضیان همچنان این تعداد عرضه خودرو آن هم با روش قرعهکشی نمیتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد. با این حال وزارت صمت وعده داده است با افزایش تولید تا پایان سال تمامی خودروها از شمول قرعهکشی خارج شوند که خبری امیدوارکننده است.
لازم به ذکر است ۵۰ درصد ظرفیت قرعهکشی به طرح جوانی جمعیت، ۳۰ درصد به فروش فوقالعاده و پیشفروش و ۲۰ درصد به خروج خودروهای فرسوده اختصاص داده شده است. البته ظرفیت خروج خودروهای فرسوده ۱۰ درصد فراتر از مقدار مندرج در قانون بودجه ۱۴۰۱ است.