ایسنا: حمیدرضا طاهری آشتیانی در نشست خبری با بیان اینکه بخشی از ماشین آلات و مواد اولیه از طریق واردات تامین میشودکه میزان دقیق آن مشخص نیست، اظهار کرد: یکی از دغدغههای صنایع چاپ تامین مواد اولیه وارداتی است که تاکنون ارتباطات خوبی شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه بخشی از این مواد از چین وارد میشود، گفت: با توجه به تحریمها امکان ورود مواد اولیه غیر چینی و غیرآسیایی وجود ندارد. در سال گذشته افزایش نرخ ارز باعث افزایش نرخ مرکب خارجی شد که مشکلاتی هم برای اعضای این صنف به دنبال داشت.
طاهری در ادامه با اشاره به مشکلات شرکتها در تامین نقدینگی، اظهار کرد: صنعت چاپ گسترده است و با توجه به مشکلات مربوط به تامین نقدینگی، نیاز به دریافت تسهیلات دارد.
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانهداران تهران با اشاره به سهم بالای شرکتهای داخلی از بازار در برخی کالاها، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از چند صد پتروشیمی در حال احداث است. قرار بود خام فروشی نکنیم که رسیدیم به پتروشیمی، اما حالا پتروشیمیها را عمدتا خام میفروشیم، در حالی که این محصولات میتواند وارد حوزه بسته بندی شود، به ویژه در حوزههایی که ظرفیت صادراتی دارند.
وی وضعیت صادرات حوزه بسته بندی را خوب توصیف کرد و گفت: اما در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، خشکبار، پروتئینی و غیره، سهم بخش بسته بندی بررسی نمیشود، این در حالی است که صادرکنندگان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمیکنند؛ بنابراین میتوان برای فعالان حوزه چاپ که برای محصولات صادراتی ارزش افزوده ایجاد میکنند، هم معافیت مالیاتی در نظر گرفت.
صادرات ایران به نام سایر کشورها
طاهری با بیان اینکه صادرات به توان کمی و کیفی تولید و تعاملات سیاسی نیاز دارد، تصریح کرد: به دلیل مسائل مرتبط با تحریم، در ۷۰ تا ۸۰ درصد کالاهای صادراتی در حوزه چاپ از ایران، مستندات صادرات، مبدا و محل دریافت پول تغییر میکند و به جای ایران جای دیگری ذکر میشود؛ بنابراین با این که کالا از ایران خریداری میشود، به نام کشور دیگری صادر میشود، چرا که خریدار نمیتواند از کشور ما خرید کند. اگر این موانع رفع شود، ظرفیت خالی برای صادرات قابل توجه خواهد بود.
طاهری همچنین با بیان اینکه بخش عمده اعضای صنعت چاپ در تهران مستقر هستند، گفت: بنابراین برای گسترش فعالیت نیاز به امکانات صنعتی داریم و بر همین اساس به دنبال احداث شهرک صنعتی چاپ هستیم تا فعالان حوزه چاپ که اغلب در فضاهایی با ابعاد نامناسب و محروم از خدمات صنعتی مانند برق و… مشغول به کار هستند، بتوانند در یک شهرک تخصصی به فعالیت خود ادامه دهند. همچنین با تجدید یا تجمیع سرمایهگذاری میتوانند صنف کاری خود را گسترش دهند.
وی افزود: در مذاکرات اولیه برای احداث شهرک صنعتی چاپ زمینی به ابعاد ۴۰۰ هکتار پیشنهاد شد که میتواند به ۱۶۰۰ هکتار نیز گسترش یابد. متولی نیز دفتر امور چاپ، شرکت شهرکهای صنعتی وزارت صمت و شرکت تعاونی چاپخانهداران هستند.
طاهری در مورد اهداف احداث این شهرک گفت: ایجاد فضای مساعد برای ارتقا، تمرکز و تجمیع فعالیتها، افزایش توانمندی واحدها و ارائه امکانات سادهتر، ارزانتر و پویاتر به واحدهای تولیدی از جمله اهداف تأسیس شهرک است. همچنین میتوان با استفاده از ظرفیتهای گمرک در این شهرک، صادرات را نیز تسهیل کرد. دست اندرکاران صنعت چاپ در حوزه نشر و بسته بندی و غیره میتوانند در این شهرک مستقر شوند؛ اما به هر حال وقتی به مرحله سرمایه گذاری برسیم مدعوین و سهامداران و تمام کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری جدید هستند میتوانند در این شهرک حضور یابند.
رئیس هیأت مدیره شرکت تعاونی چاپخانهداران تهران ابراز امیدواری کرد که امسال با پیگیری امور مربوطه، به حداقلهایی از احداث شهرک صنعتی چاپ برسند و کار را کلید بزنند.