تسنیم: فاطمه قاسمپور افزود: موضوعی که در بخش زنان برایمان مهم بود، بحث ساختار حوزه زنان است. ساختار تولیگری حوزه زنان در زمان حاضر یکی از مسائل این حوزه است. در زمان حاضر یک جایگاه معاونت زنان در نهاد ریاست جمهوری وجود دارد که ساختاری نحیف دارد؛ ستادی است که امتداد اجرایی نداشته و بازوهای قدرتمندی ندارد و نهایتاً ظرفیت مشاورین دستگاهها و مشاورین و مدیران بانوان استانداریها بازوهای آن هستند اما جایگاه این بخشها نیز بالا نیست و برخی از این مشاورین حتی یک بار نمیتوانند وزیر یا رئیس دستگاه را ببینند و جلسه داشته باشند. برخی حتی در شورای معاونان دعوت هم نمیشوند.
مخالف ایجاد وزارت خانواده هستیم
ازاینرو درباره ساختار، موضوعات مختلفی مطرح شد، یکی از این موضوعات ایجاد وزارتخانه خانواده بود که دولت با این موضوع مخالفت کرد، من هم مخالفت خودم را اعلام کردم؛ چون موضوع خانواده و زنان یک موضوع فرابخشی است، این در حالی است که وزارتخانه یعنی متمرکز کردن یک موضوع. از اساس نمیتوان موضوع زنان و خانواده را به یک وزارتخانه سپرد، جنس این موضوع در وزارتخانه نمیگنجد، وقتی شما وزارت خانواده ایجاد کنید یعنی فقط این بخش به خانواده فکر میکند و باقی توجهی به خانواده ندارند، مثلاً وزارت نفت و نیرو و... بدون پیوست خانواده برای حوزه خانواده آسیب ایجاد کنند و جایی بهنام وزارت خانواده بهدنبال حل این آسیبها باشد!
پیشنهاد دیگر تبدیل معاونت رئیسجمهوری به سازمان بود که با توجه به سیاستهای کلی نظام و دولت برای چابکسازی، این مدل امکان اجراییشدن ندارد.پیشنهادی که در برنامه هفتم ارائه شده است و در کمیسیون تصویب شد این است که اولاً دولت مکلف شود ساختار معاونت زنان را تقویت کند و ارتقا دهد. معاونان رئیسجمهور تا پنج معاون میتوانند ذیل خود داشته باشند.
در حالی که در زمان حاضر معاونت زنان ۲ معاون زیرمجموعه دارد. این ساختار باید ارتقا پیدا کند و معاونت زنان از حداکثر ظرفیت قانونی بهرهمند شود. علاوه بر این، بازوهای معاونت امور زنان در وزارتخانهها نیز تقویت شود. که برای این بخش پیشنهاد ایجاد مرکزی در وزاتخانهها ذیل وزیر را دادیم تا این مرکز وظیفه پیشرانی حوزه خانواده و کنشگری زنان را برعهده داشته باشد.
دغدغه ما در برنامه هفتم این بود که تحکیم خانواده به جد دنبال شود و در کنار آن با توجه به سیاستهای کلی برنامه هفتم، شکوفایی زنان که یکی از اشکال جدی آن کنشگری زنان در معنای کلی آن است دنبال شود و این فضاهایی که میتواند به کنشگری اجتماعی زنان کمک کند را توسعه دهیم تا هم آن شکوفایی برای زنان رقم بخورد و هم کشور از ظرفیت این زنان توانمند بهرهمند شود.
بحث دیگری که دنبال کردیم هم این بود که بتوانیم ریلگذاری در برنامه داشته باشیم به گونهای که به نظام اولویت زنان دست پیدا کنیم. از این جهت انجام پیمایشهای اجتماعی خاص زنان و خانواده را در برنامه تعریف کردیم. آیندهپژوهی حوزه زنان، تنقیح قوانین، رصد و سنجش وضعیت در برنامه هفتم توجه شده و برعهده وزارت کشور قرار گرفته است.
برخی از مباحث هم از جنس آسیبهای اجتماعی بود که در آن بخش هم به زنان و دختران در معرض آسیب و آسیبدیده توجه داشتیم.