۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰

ترامپ: اگر دوباره بیایم تمام مهاجرانی که ایدئولوژی ما را دوست ندارند، از آمریکا اخراج خواهم کرد

عصرایران به نقل از وبگاه "نیوزویک: ترامپ: من یک غربالگری قوی ایدئولوژیک از همه مهاجران انجام خواهم داد. اگر از آمریکا متنفرید، اگر می‌خواهید اسراییل را نابود کنید، اگر دین ما را دوست ندارید - که بسیاری از آنها دوست ندارند - اگر با جهادی‌ها همدردی می‌کنید، پس ما شما را در کشور خود نمی‌خواهیم...

دونالد ترامپ در ادامه وعده‌های انتخاباتی خود از اعمال یک سیستم "غربالگری ایدئولوژیک" برای ممانعت از ورود و اخراج مهاجران از آمریکا در صورت راه یابی دوباره به کاخ سفید خبر داد.

رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا که به احتمال زیاد شانس اصلی رقابت با جو بایدن برای انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه سال ۱۴۰۳ است، دوشنبه شب در اظهاراتی در جمع هوادارانش در شهر "دِری" ایالت نیوهمپشایر، از اعمال یک "غربالگری ایدئولوژیک" گسترده برای مهاجران آمریکا در صورت پیروزی در انتخابات آتی خبر داد.

او گفت: " "من یک غربالگری قوی ایدئولوژیک از همه مهاجران انجام خواهم داد. اگر از آمریکا متنفرید، اگر می‌خواهید اسراییل را نابود کنید، اگر دین ما را دوست ندارید - که بسیاری از آنها دوست ندارند - اگر با جهادی‌ها همدردی می‌کنید، پس ما شما را در کشور خود نمی‌خواهیم و شما را به کشور خود راه نمی‌دهیم."

ترامپ: اگر دوباره بیایم تمام مهاجرانی که ایدئولوژی ما را دوست ندارند، از آمریکا اخراج خواهم کرد

این اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که در قانون اساسی آمریکا چیزی به عنوان دین و مذهب رسمی وجود ندارد با این حال بیش از ۷۰ درصد جمعیت کنونی آمریکا مسیحی هستند.

اظهارات ترامپ با انتقاد و واکنش رسانه‌های لیبرال آمریکایی مواجه شده و این رسانه‌ها این اظهارات مهاجرستیزانه را مغایر با اصول و قانون اساسی و مسئله آزادی عقیده و ایمان می‌دانند.

ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود نیز با امضای فرامین اجرایی مختلف ورود و حتی سفر اتباع چند کشور مسلمان به آمریکا را ممنوع اعلام کرده بود. بهانه ترامپ در آن زمان مسئله مقابله با تروریسم و تهدیدات ناشی از آن بوده اما اظهارات جدید او درباره غربالگری ایدئولوژیک و جلوگیری از ورود و اخراج مهاجرانی که دین و ایدئولوژی آمریکایی‌ها را قبول نداشته و نسبت به اسراییل تنفر دارند، سطح جدیدی از سیاست‌های مهاجرستیزانه است که از حدوحدود توجیهات امنیتی فراتر رفته و مسئله تضادهای هویتی و تمدنی را برجسته می‌کند.

برچسب‌ها