۲۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸

سخنگوی بانک مرکزی برخی ابهامات درباره مصوبه مربوط به تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری را تشریح و تأکید کرد: ملاک برای تعیین حساب تجاری، تعداد تراکنش واریز به حساب است نه مبلغ واریزی.

مصطفی قمری‌وفا با تاکید بر اینکه رفتار حساب‌های تجاری مختلف است و الگوهای متفاوتی برای شناسایی و بررسی آنها وجود دارد گفت: حساب های بانکی یک فرد اگر دو شرط را بطور همزمان داشته باشد، ممکن است حساب تجاری تلقی شود: 
اول اینکه تعداد واریز به حساب بیش از ۱۰۰ فقره باشد و در عین حال، مجموع مبلغ واریزی هم بیشتر از ۳۵۰ میلیون ریال باشد، بنابراین صرف دارا بودن یکی از این دو شرط، مبنایی برای تجاری دانستن حساب نیست، به عنوان مثال اگر مجموع مبلغ واریز به حساب در ماه، ۱۰ میلیارد ریال باشد، ولی تعداد دفعات واریز به حساب کمتر از ۱۰۰ مورد باشد، حساب  مشمول بررسی به عنوان حساب تجاری نخواهد بود.

سخنگوی بانک مرکزی تصریح کرد: مبنا، صرفا تعداد "واریز به" حساب است، نه تراکنش؛ لذا این برداشت که با مصوبه مذکور، حساب اغلب افراد به واسطه خریدها و تراکنش هایی که در طول ماه انجام میدهند حساب تجاری تلقی خواهد شد، کاملا نادرست است.

دلیل تفکیک حساب‌های عادی از تجاری چیست؟

این اقدام در راستای مبارزه با پولشویی به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و موضوع تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری نیز یکی مهمترین مصداق‌های آن است. در چند ماه گذشته به دلیل اصلاح و ساماندهی مالیاتی در دولت سیزدهم، شاهد تخفاتی از سوی رسته‌های مختلف صنفی هستیم به نحوی که عموما این مشاغل اقدام به دریافت پول نقد می‌کنند یا درخواست کارت به کارت از مشتری دارند تا از این طریق به جرگه فراریان مالیاتی بپیوندند. یکی از راهکارهایی که از این مساله جلوگیری می‌کند، اخذ مالیات از مجموع درآمد افراد است که به خودی خود امکان‌پذیر نیست مگر آنکه حکمرانی بر روی داده‌های تراکنش‌های بانکی افراد توسعه یابد.

چه تعداد از حساب‌ها تجاری هستند؟

قمری‌وفا در ادامه افزود: براساس بررسی های صورت گرفته، درصد بسیار ناچیزی (کمتر از ۲ درصد) حساب های غیرتجاری، با اجرای مصوبه فوق، ممکن است مشمول بررسی، به عنوان حساب تجاری باشند.

سخنگوی بانک مرکزی همچنین گفت: همه حساب هایی که واجد دو شرط مذکور هستند، لزوما تجاری نخواهند شد، بلکه پس از بررسی و اخذ اطلاعات تکمیلی، نسبت به تجاری یا غیرتجاری بودن آنها تصمیم گیری میشود، لذا ممکن است حسابی واجد هر دو شرط باشد، اما حساب تجاری شناخته نشود.

قمری‌وفا، سخنگوی بانک مرکزی گفت: حساب هایی که تجاری یا به تعبیر دیگر "حساب فروش" شناخته میشوند، به سبب ماهیت حساب، از مزایایی مانند افزایش سقف روزانه و ماهانه برداشت از حساب، بدون نیاز به ارایه اسناد مثبته، تخفیف در کارمزدهای بانکی و... برخوردار خواهند شد، لذا تعریف یک حساب به عنوان حساب تجاری برای افرادی که فعالیت تجاری و گردش مالی متناسب با کسب و کار  دارند، تسهیل گری قابل توجهی خواهد داشت.

جزیات کامل درباره ماجرای تفکیک حساب شخصی از حساب تجاری 

منبع: تسنیم

برچسب‌ها