ایسنا: وزیر راه و شهرسازی گفت: مجمع تشخیص، ایراداتی به قیر تهاتری وارد کرده بود که با توضیحات در این خصوص مورد قبول مجمع تشخیص قرار گرفت. هماکنون قیر تهاتری مسیر شورای نگهبان و مجلس را طی میکند تا سریعتر به پروژههای عمرانی کشور از جمله راهسازی، تزریق شود.
بذرپاش در خصوص کیفیتبخشی به تولید قیر نیز توضیح داد: همواره خواستهایم که قیرها باکیفیت باشند و ناخالصی کمتری داشته باشند تا در پروژههای راهسازی داخل مورد استفاده قرار بگیرند و بتوانیم حداکثر بهره را از قیر باکیفیت ببریم. از اینرو یکی از مجموعههای ذیل وزارت راه و شهرسازی را مامور کردیم تا کنترل بیشتری را برای کیفیتبخشی به قیر داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه نیاز مصرف داخل به قیر در حال افزایش است، گفت: باید تغییر فناوری تولید قیر را در دستور کار قرار بدهیم و از روشهای اصلاحشده همچون پودر لاستیک استفاده کنیم که این کار برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تعریف شده است. همچنین بهزودی قیرهای اصلاحشده در مدار عملیات راهسازی و راهداری قرار میگیرد. با ابلاغ مصوبه قیر تهاتری نیز در تامین نیازهای راهسازی داخل با کمبود مواجه نیستیم و از این به بعد در تلاش هستیم تا در جهت ارتقای کیفیت گام برداریم.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص میزان قیر رایگان اختصاصیافته برای اصلاح راهها، گفت: در قانون، بودجه قیر رایگان ۲۰ هزار میلیارد تومان است که ۴۹ درصد آن برای پروژهای راه و شهرسازی، حدود ۲۰ درصد برای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای پروژههای معابر داخل روستاها و با درصدی دیگر برای سایر دستگاههاست و برای انجام برخی پروژهها، گرهگشاست.
طی برنامه پنجساله، سالی ۱۵ میلیون تن آسفالت نیاز داریم
همچنین رضا اکبری -معاون راهداری سازمان راهداری و حملونقل جادهای- با بیان اینکه مصرف سالانه آسفالت حدود ۵۰ میلیون تن به ارزش ریالی حدود ۱۰۰ همت است، گفت: سهم سازمان راهداری و حملونقل جادهای در نگهداری راههای کشور از ۱۰۰ همت و ۵۰ میلیون تن، ۱۰ تا ۱۵ همت به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد است که نیاز است تا سهم سازمان در این مورد افزایش یابد.
معاون راهداری سازمان راهداری و حملونقل جادهای بیان کرد: هماکنون ۵ تا ۷ میلیون تن آسفالت در سراسر کشور توزیع و پخش شده است که باید این رقم به ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن افزایش یابد تا طی ۵ سال وضعیت خرابی جادههای کشور بهبود یابد و به وضعیت استاندارد برسیم.
اکبری توضیح داد: شرکت ساخت سالانه حدود ۱۰۰۰ کیلومتر و سازمان راهداری و حملونقل جادهای سالانه ۲ هزار کیلومتر راه روستایی میسازد و هر سال راههای جدیدی به کشور افزوده میشود که نیاز است تا در کنار ساخت راهها، برای نگهداری راههای موجود، بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.