تسنیم: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در نشست خبری هفتگی خود پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
کنعانی درباره تحولات فلسطین گفت: فهرست و تعداد جنایات صهیونیستها در یک ماه اخیر علیه غزه قابل شمارش نیست. با کمال تاسف این نسل کشی و بربریت به طور روزانه در مقابل دیدگان همه جهانیان و با حمایت چند کشور غربی خصوصاً آمریکا در حال انجام است.
وی با بیان اینکه فهرست بلند بالای جنایات قابل طرح نیست، اما طبق آخرین آمار تا دیروز شمار شهدای غزه ۹۷۷۰ نفر بوده که ۴۸۰۰ نفر کودک و ۲۵۵۰ نفر زن بودند، اظهارکرد: بر اساس همین آمار ۲۶۶۰ نفر هنوز زیر آوار قرار دارند. یک عدد و رقم غیرقابل تصوری است. اطلاعات و آمار وزارت بهداشت فلسطین ۱۶ بیمارستان به دلیل حملات رژیم صهیونیستی از خدمت رسانی خارج شدند. ۱۷۵ نفر از کادر درمان و ۳۴ نفر از امداد رسانان به شهادت رسیدند.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: همچنین آمار شهدای خبرنگاران رشید و راویان نشان دهنده نقش اثرگذاری است که رسانهها در روایت گری درست و واقعی از صحنه جنگ در حال ارسال هستند و تاکنون ۴۶ نفر به شهادت رسیدند.
کنعانی نکته دردناک دیگر در این خصوص را میزان مواد منفجره استفاده شده در غزه خواند که قدرت انفجاری آن یک و نیم برابر بمب استفاده شده آمریکا در هیروشیما است و گفت: این عدد و رقمها نشان میدهد چه جنایت اسفناکی در غزه و با حمایت چند کشور مشخص غربی از جمله آمریکا در حال رخ دادن است و متاسفانه آمریکا با سواستفاده از قدرت مانع انجام وظیفه شورای امنیت سازمان ملل شده است.
وی درباره تهدید به استفاده از بمب اتم توسط رژیم صهیونیستی گفت: از دیروز این خبر منتشر شد که یکی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی تهدید کرده است. این با توجه به رفتار وحشیانه این رژیم مسلح به بمب اتم حتماً باید مورد توجه قرار گیرد.
سخنگو ادامه داد: این تهدید، تضعیفکننده رژیم منع بکارگیری سلاحهای هستهای است. امیدواریم که این موضوع به شکل مناسب و فوری مورد توجه سازمان ملل به عنوان تهدید علیه صلح بینالمللی قرار گیرد.
مایه تاسف است که چند کشور غربی زنجیر رژیم وحشی صهیونیستی را بازگذاشتند
کنعانی با بیان اینکه سکوت مدعیان غربی را ما رصد میکنیم و مایه تاسف است که کسانی هستند سالها درباره تهدیدهای موهوم واکنش نشان میدهند، افزود: تهدید رژیم برای بکارگیری سلاح هستهای چند وجه مهم دارد. اولاً نشانه اوج ذلت رژیم در مقابل ملت فلسطین است. ثانیاً این رژیم هیچ حد و مرزی را قائل نیست و برای حقوق بینالمللی ذرهای ارزش قایل نیست. این تهدید نشان میدهد که رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری یک تهدید واقعی برای صلح و امنیت بینالمللی است.
وی ادامه داد: مایه تاسف است که چند کشور غربی زنجیر این رژیم وحشی را بازگذاشتند و طبعاً مسئول هرگونه جنایات رژیم هستند.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد که سازمان ملل در این خصوص به طور فوری اقدام کند. ایران حتماً در این ارتباط برنامه دارد، در این خصوص با دبیرکل سازمان ملل رایزنی کند. این موضوع به طور جدی تهدیدی برای صلح بینالمللی است و باید مورد توجه سازمان ملل باشد.
موضوع غزه از جمله محورهای سفر نخست وزیر عراق است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره هدف سفر سودانی به تهران گفت: اطلاعاتی دقیقی ندارم، اما تحولات غزه اهمیت دارد و طبیعتاً این موضوع یکی از موضوعات در دستورکار مقامات ایران و عراق خواهد بود.
کنعانی ادامه داد: اینکه ایشان حامل پیامی هستند اطلاع ندارم، اما در خصوص امکان گسترش دامنه جنگ در منطقه این احتمال وارد است. با حجم جنایات رژیم و با سابقهای که از جنگ علیه دیگر کشورها وجود دارد و اینکه این رژیم در طول تاریخ تاسیس نامشروع خودش بیش از بیست جنگ را در منطقه راهاندازی کرده و همچنان بخش هایی از خاک سوریه و لبنان را تحت اشغال قرار داده و اینکه پشتوانه بسیاری از تحرکات تروریستی است، قابل پیشبینی است که همه دولت ها، رژیم را تهدیدی علیه خود تلقی میکنند.
در صورت استمرار شرایط فعلی، جریانهای منطقه اقدام میکنند
وی با اشاره به ذات و ماهیت رژیم صهیونیستی که تهدید زاست و در صورت تداوم جنایات علیه غزه امکان گسترش دامنه جنگ به طور جدی در منطقه وارد است، گفت: دولت آمریکا نمیتواند از یک سو پیغام دهد که طرفدار گسترش جنگ نیستیم و از سوی دیگر دست رژیم را برای اقدام جنگی باز بگذارد.
سخنگو خاطرنشان کرد: در صورت استمرار چنین شرایطی، جریانهای منطقه طبیعی است اقدام کنند. ارسال پیام به دیگران به معنی اینکه خویشتنداری کنند، با آنچه که در عمل در حال انجام است دو رویکرد کاملاً متفاوت است.
کنعانی درباره حضور نماینده گوترش در تهران و رایزنیها درباره یمن نیز گفت: موضوع یمن همچنان مهم است و اینکه روند سیاسی و پایان بخشیدن به جنگ در این کشور یک موضوع کاملاً مورد توجه برای طرفهای منطقهای است.
انصارالله یمن درباره غزه دیدگاه اصولی خود را دارد
وی سفر انجام شده را در استمرار مشورتها میان ایران و سازمان ملل متحد برای کمک به تکمیل روند سیاسی و حفظ و تحکیم آتش بس و پایان محاصره یمن دانست و گفت: این مشورتها در این چارچوب انجام شد. اینکه در ارتباط با تحولات غزه انصارالله در یمن، به دلیل نوع رویکرد اصولی که دارند امری واضح است و انصارالله در یمن دیدگاه خودش را بیان کرد که اینکه در کنار مرد غزه و مقاومت ضد صهیونیستی ملت فلسطین است.
شناسایی شرکتهای صهیونیستی از سوی وزارت خارجه ادامه دارد
کنعانی در خصوص اقدامات وزارت خارجه درخصوص شناسایی شرکتهای صهیونیستی گفت: این موضوع به عنوان قانون مجلس موضوعی نیست که تحت تاثیر تحولات غزه نادیده گرفته شود. دستگاه سیاست خارجی در طول سالیان برای شناسایی شرکتهای صهیونیستی دستور کار داشته و در طول زمان انجام داده و شناسایی لازم انجام شده است. آخرین نشستی که برگزار شد کمتر از دوماه پیش در وزارت خارجه برگزار شد و تصمیماتی اتخاذ شد. اعلام این مسئله توسط دستگاههای ذی ربط صورت میگیرد.
اخراج اتباع افغانستان از پاکستان به مناسبات آن دو کشور مربوط میشود
وی در خصوص تصمیم دولت پاکستان برای اخراج اتباع افغانستانی گفت: موضوعی است که در چارچوب مناسبات دو کشور باید دیده شود. آنچه برای ایران حائز اهمیت است این است که موضوع آوارگان افغانستانی موضوعی است که نتیجه اقدام اشغالگری رژیم آمریکا در این کشور است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: متاسفانه با وضعیت سخت معیشتی مردم عزیز افغانستان مجبور شدند تحت شرایط سخت برای پیدا کردن یک شرایط جدیدتر برای زندگی سرزمین خودشان را ترک کنند. ایران با نگاه انسانی به این موضوع تعامل کرده است.
کنعانی مسئله مهاجران را مسئولیت بینالمللی خواند و افزود: ما در نشستهای چندجانبه این موضوع را مطرح کردیم. دولت آمریکا باید غرامت خسارات خود را بپردازد. در عین حال این موضوع مورد تبادل نظر ما با مقامات افغانستان بوده و دیروز هم وزیر امور خارجه میزبان هیات افغانستانی بودند و این موضوع مطرح شد.
دیدار باقری در ژنو با تمرکز بر تحولات فلسطین بود
وی در خصوص سفر علی باقری به ژنو و دیدارش با مورا گفت: در چارچوب گفتوگوهای ایران با اتحادیه اروپا و مسئولان سیاسی اتحادیه اروپا، با تمرکز بر تحولات فلسطین صورت گرفت و نقشی که متوجه اروپا است. با توجه به دیدگاه هایی که درباره حقوق بشر دارند در ارتباط غزه هم باید به مسئولیت خود توجه کنند. در این رابطه به طور جدی تبادل نظر شد. در خصوص مذاکرات رفع تحریمها هم مشورتها برقرار است.
وزارت خارجه مسئول اجرای سیاست خارجی و تنظیم روابط خارجی است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برنامه هفتم توسعه و عدم همکاری برخی نهادها با وزارت خارجه گفت: بر اساس قوانین بالادستی دستگاه دیپلماسی مسئول اجرای سیاست خارجی و تنظیمکننده روابط خارجی است و تردیدی وجود ندارد. در ارتباط با برنامه هفتم اینها جزییات برنامه است و دیدگاهایی مطرح شده است. هیچگونه قصدی برای شرح وظایف دستگاه خارجی وجود ندارد.