۲۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸

ناآشنایی مردم و فعالان اقتصادی ایران و پاکستان نسبت به توانمندی‌های یکدیگر عامل مهمی در پایین ماندن سطح تجارت دو کشور است.

فردای اقتصاد: در دیدار سرکنسول ایران در کراچی و رئیس اتاق بازرگانی تهران، مشکلات موجود و راه‌های توسعه روابط دوجانبه بین ایران و پاکستان و مسائلی چون ناآشنایی مردم و فعالان اقتصادی ایران و پاکستان با توانمندی‌های تولیدی و کالاها و خدمات طرفین، وجود برخی انحصارهای ارتباطی و تجاری، کاهش رفت‌وآمد هیات‌های تجاری به دلیل کرونا، ضرورت توسعه همکاری‌ها در برپایی نمایشگاه‌ها و توجه بیشتر به گذرگاه‌های مرزی مطرح و مورد بررسی قرار گفت.

بر اساس گزارش اتاق تهران، حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان با اشاره به حجم مراودات تجاری ایران و پاکستان گفت: تجارت غیررسمی بین دو کشور حجم زیادی دارد و همچنین بسیاری از محصولات ایرانی در بازار پاکستان به ریال مبادله می‌شود. علاوه بر این، تجارت از طریق کشور ثالث و حتی قاچاق کالا نیز جریان دارد و از این رو برآورد می‌شود که آمار واقعی تجارت بین دو کشور بسیار بالاتر از آمار رسمی باشد. سرکنسول ایران در کراچی افزود: مدت‌هاست که بحث تهاتر برای توسعه مراودات تجاری بین دو کشور مطرح است و در این مورد تفاهم‌نامه‌ای هم بین اتاق بازرگانی زاهدان و اتاق کویته به امضا رسیده، اما هنوز در مقام اجرا اتفاق خاصی رخ نداده و به نظر می‌رسد باید تمرکز و تلاش بیشتری روی این مساله صورت بگیرد.

وی همچنین تمرکز و انحصار را یکی از مشکلات پیش روی توسعه تجارت دو کشور خواند و تاکید کرد که حضور فعال اتاق تهران و اتاق ایران می‌تواند تجارت را از تمرکز در بخش‌های مرزی توسعه دهد و موجب رونق بیشتر مراودات رسمی دو کشور شود. نوریان افزود: ناآشنایی مردم و فعالان اقتصادی دو کشور نسبت به توانمندی‌های یکدیگر نیز عامل مهمی در پایین ماندن سطح تجارت ایران و پاکستان است. به طور موثق می‌دانیم که مثلا پارچه‌های باکیفیت پاکستان در بازار ایران به نام پارچه ترک فروش می‌رود و مردم هم از کیفیت آن بسیار راضی هستند، اما واردکنندگان از اینکه بگویند این پارچه تولید پاکستان است ابا دارند.

سرکنسول ایران در کراچی با اشاره به برگزاری یک نمایشگاه در هفته نخست دی ماه سال جاری در کراچی پاکستان، از اتاق‌های بازرگانی خواست تا تمهیدات لازم برای حضور حداکثری شرکت‌های ایرانی را به کار گیرند. وی با اشاره به فعال بودن گذرگاه مرزی ریمدان که در نزدیکی چابهار قرار دارد و مسیر مستقیمی هم به کراچی دارد، گفت: پاکستانی‌ها درخواست دارند که کنوانسیون تیر در این گذرگاه نیز به رسمیت شناخته شود تا امورات تجاری از آن قابل انجام باشد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در این دیدار اعلام کرد که اتاق تهران آمادگی کامل برای پذیرش هیات‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی پاکستان از جمله کراچی را دارد. مسعود خوانساری همچنین تاکید کرد که مساله توسعه تهاتر بین دو کشور را از طریق اتاق ایران پیگیری خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری وبینارهای متعدد در اتاق تهران با نهادهای بخش خصوصی هند، تاکید کرد که این روش برای بهبود شناخت و آگاهی فعالان اقتصادی دو طرف در مورد پاکستان هم قابلیت اجرا دارد و اتاق تهران آماده است که وبینارهایی با اتاق‌های بازرگانی پاکستان و فعالان اقتصادی ترتیب دهد.