فردای اقتصاد: حمزه کریمی، مدرس بازار سرمایه در گفتگو با فردای اقتصاد اظهار کرد: گزارش شرکتهای بورسی در سه ماهه اول سال مناسب بوده و پیشبینی میشود که در گزارش ۶ ماهه، شرکتهای بورسی عملکرد بهتری را نیز شاهد باشیم. اما این سوال مطرح است که چند درصد بازار سرمایه این گزارشهای خوب بازار سرمایه را بررسی و خریداری میکنند.
وی ادامه داد: یک بخش بزرگ جامعه که وارد بازار سرمایه شده بودند، افرادی بودند که در سال ۹۹ در زمان اوج بازار سهام ورود کرده بودند و در آن زمان شاید افرادی بودند که اطلاع نداشتند شرکتهای بورسی گزارش تولید و فروش محصولات خود را به صورت ماهانه در سامانه کدال منتشر میکنند.
کریمی تاکید کرد: سرمایهگذاران مبتدی بازار سرمایه، ظاهر بازار را میبینند، به موضوعات سیاسی بسیار حساس بوده، روزانه نرخ دلار را بررسی میکنند و به صحبتهای مسئولان توجه دارند اما این افراد برای تجزیه و تحلیل شرکتهای بورسی و کلیت بازار سهام وقت نمیگذارند و به آن توجهی نمیکنند.
این مدرس بازار سرمایه بیان داشت: یک تحلیلگر خبره بازار سرمایه به یک سرمایهگذار مبتدی میگوید که فلان شرکت گزارشهای بسیار خوبی در صورتهای مالی خود منتشر کرده است و سود خوبی را ساخته است. اما سرمایهگذار مبتدی سوال میکند که چرا یک ماه است که این سهم درجا میزند؟ و برجام به کجا میرسد؟ و در نهایت این سرمایهگذار مبتدی توجهی به ارزنده بودن بازار سهام نمیکند.
این کارشناس بازار سهام عنوان کرد: به نظر وصعیت بازار سهام از منظر بنیادی در وضعیت مناسبی قرار دارد و میتوان کلیت بازار را ارزنده تلقی کرد. در چنین شرایطی افراد آگاه و با دانش و با تجربه اقدام به خرید سهام میکنند، اما تعداد و سرمایه این افراد بسیار کم است و از نیمههای سال ۹۹ که بیاعتمادی به بازار سرمایه افزایش یافت، سرمایهها از بازار سهام فرار کردند و این افراد سرمایههای خود را از بازار سهام خارج و به بازارهای رقیب همچون بازار طلا و ارز و مسکن منتقل کردند تا شاهد رشدی حبابی در این بازارها باشیم.