نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوقهای بازنشستگی با ماده ۲ این طرح با ۱۸۲ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۲؛ از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی در مورد اشخاصی که به علت انتقال، استعفاء، بازخریدخدمت، اخراج، انفصال دائم و همچنین تغییرات ساختاری ناشی از ادغام، انحلال و واگذاریها، رابطه استخدامی آنان با کارفرما متبوع قطع و به تبع آن از عضویت و شمول صندوق بازنشستگی مربوط خارج شده یا میشوند یا به سبب تبدیل وضع استخدامی مشترک صندوق جدید شده یا بشوند، امکانپذیر میباشد.
در تبصره ۱ آمده است: نقل و انتقال سوابق حق بیمه یا کسور بازنشستگی پس از برقراری حقوق بازنشستگی، ازکارافتادگی و یا مستمری بازماندگان از صندوق پرداخت کننده مستمری به سایر صندوقها ممنوع است.
براساس تبصره ۲؛ تمامی اشخاصی که کسور بازنشستگی یا حق بیمه خود را به هر علت، از صندوق بازنشستگی ذیربط دریافت نموده یا بنمایند، امکان انتقال کسور بازنشستگی یا حق بیمه آنان ممنوع میباشد.
افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان لغو میشود؟
ولی اسماعیلی در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو به اقدامات انجام شده در خصوص حقوق بازنشستهها اشاره و گفت: وقتی مصوبه دولت برای افزایش حقوق بازنشستهها ابلاغ شد، مقرر شد برای حداقل بگیرها ۵۷ درصد و برای سایر سطوح ۱۰ درصد افزایش حقوق داشته باشند.
وی با اشاره به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و قانون اساسی تصریح کرد: کمیسیون اجتماعی و مجلس آن مصوبه را مغایر با قانون اعلام کرد. در ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی آمده است افزایش حقوق بر اساس معیشت و تورم ماهانه باید محاسبه شود. رویه گذشته این بود که شورای عالی کار یا هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی مصوبه حقوق را به دولت ابلاغ و مصوب میکرد اما برای نخستین بار دولت مصوبه را نپذیرفت و صرفا ۱۰ درصد را مصوب کرد که مجلس وارد شد و آن را غیر قانونی دانست.
منبع: صداوسیما