۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰

ترافیک کانتینری مسیر ۷۲۰۰ کیلومتری کریدور شمال -جنوب ITC از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تا کنون دو برابر شده است.

به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از گروه بین‌الملل مانا؛ شرکت حمل‌ونقل ریلی و لجستیکی (RZD) روسیه از قول یک مقام این شرکت در کانال تلگرامی خود اعلام کرد حجم ترافیک کانتینری در کریدور شمال- جنوب از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون به طور بی‌سابقه‌ای دو برابر شده است.

«الکسی شیلو» معاون حمل‌ونقل ریلی روسیه (RZD) در سفر به آستراخان گفت: پروژه کریدور شمال-‌جنوب که پیش از این بسیاری بر این باور بودند که یک پروژه غیرقابل اجرا است، اما سرانجام با همکاری کشورها به مرحله اجرا در آمد که این یک موفقیت بین‌المللی به شمار می‌رود.

وی افزود: امسال حجم حمل‌ونقل کانتینری در تمامی خطوط کریدور شمال-جنوب دو برابر شد و به علت علاقمند شدن اکثر کشورها برای توسعه این کریدور چشم انداز بسیار خوبی برای این پروژه متصور هستیم.  

در ادامه این گزارش آمده است: حمل‌ونقل انواع محموله در مسیرهای کریدور شمال‌-‌جنوب در اکثر شعب آن بالا رفته به گونه‌ای که در شعبه غربی ۷ درصد، در  شعبه ترانس کاسپین ۱۰ درصد و در شعبه شرقی ۲۶ درصد بالا رفت.

گزارشگر پورت نیوز در ادامه گزارش یادآور شد: کریدور حمل‌ونقل شمال‌-جنوب یک شریان حیاتی به طول ۷۲۰۰ کیلومتری است که از سن پترزبورگ تا بنادر ایران و هند امتداد دارد.  

این کریدور دارای یک شاخه غربی و شرقی است که هر دو شاخه در سراسر ایران اجرا می‌شود.  

در شعبه غربی حمل بار از طریق جاده و راه آهن از طریق رشت  پیش‌بینی شده و در شاخه شرقی بندرعباس نقطه پایانی این کریدور در ایران است که از طریق آن می‌توان کالا را با حمل‌ونقل دریایی به هند تحویل داد.

شاخه غربی این کریدور از آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان عبور می‌کند و تردد مستقیم دریایی از روسیه به ایران از طریق دریای خزر به  ویژگی این کریدور افزوده است.