ایلنا: نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور (توسعه، ارتقای زیستبوم فناوری و نوآوری؛ پیشران تولید و مهار تورم) عصر امروز ۱۳ دیماه برگزار شد.
"محمدعلی زلفیگل" وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست بیان کرد: هدف از انتخاب سیستان و بلوچستان برای برگزاری برگزاری اجلاس روسای پارکهای علم و فناوری در نقاط مختلف کشور این ایده را تسری دهیم که ایران فقط تهران نیست تا این واقعیت نهادینه شود.
زلفیگل افزود: در مورد پارکهای علم و فناوری یکی از اقدامات که علاوه بر اهداف تولید نوآوری، جذب افراد صاحب ایده و زایش و رویش هستههای فناور ضرورت دارد؛ بحث نقش ترویجی فناوری و نوآوری در پارکهاست. مقالات علمی ترویجی یعنی فردی صاحب مکتب، مقالهای بنویسد که عموم مردم متوجه تخصص فرد شوند یعنی عمومیسازی دانش تخصصی اتفاق بیفتد. در پارکهای علم و فناوری ترویجی کردن یعنی بررسی کنیم که چه باید کرد تا رفت و آمد در پارکها افزایش یابد؟
وزیر با بیان اینکه فناوری باید زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان را به همراه داشته باشد، گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری شرکتهای دانشبنیان را به سه سطح نوپا، نوآور و فناور تقسیم کردهاند.
زلفیگل عنوان کرد: روسای پارکهای علم و فناوری باید برگزاری تورها، امریه، پسادکتری و دستیار فناوری و... که منجر رفت و آمد یادگیرندگان و دانشگاهیان میشوند را تسهیل کنند. همچنین باید دید هر پارک در ترویج علم و فناوری چقدر کارکرد داشته است. به این تقاضای وزارت علوم حتما جدا توجه داشته باشید.
زلفیگل در ادامه اظهار کرد: ۱۵ درصد از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس که دستیار فناوری بودند در پارکها و شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور شدند. در کل کشور نیز این رقم ۲۵ درصد است.آیین نامه پژوهانه جدید همه فعالیتهای اساتید را در برمیگیرد که هر کدام از فعالیتها برای استاد پژوهانه در بر دارد.
وزیر افزود: به عنوان مثال استادی که تیمی ورزشی را در مسابقهای ورزشی رسانده و مقامی آوردهاند یا در گروه آموزشی در دانشکده خود با کار علمی برترین میشود یا کار خلاقانه و فناورانه و اختراعی دارد میتواند پژوهانه دریافت کند.
وزیر علوم تاکید کرد: ما دنبال این هستیم که شرکتهای دانشبنیان آبادی ایجاد کنند. دولت زمین کم ندارد و هر جا را میتوانیم، باید آباد کنیم و هر جایی بحث دانشبنیان به میان میآید، رشد خواهد داشت و آبادی بهدست میآید.
وزیر علوم بیان کرد: دانشگاهیان سرمایههای نمادین هستند و هرجایی دانشبنیانها و واحدهای فناور حضور دارند، شاهد ترقی و پیشرفت هستیم. ما هرچقدر با معاونت علمی ریاست جمهوری ارتباط نزدیک تری داشته باشیم موفقتر خواهیم بود.
زلفیگل گفت: آییننامه دانشبنیانها بهخصوص ماده ۱۱ و ۱۳ آن بسیار موثر بوده است. در ایجاد منابع جدید برخی پارکها موفق بودهاند. توافقنامهای با وزارت صمت داشتهایم.
او اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان در هر پارک اگر بتوانند سایر شرکتها را نیز با تعامل به پارکها بیاورند اتفاق بسیار خوبی خواهد بود و موجب افزایش دانشبنیانی برخی محصولات میشود. بنابراین حمایتهای خوبی صورت گرفته از جمله اینکه واردات محصولاتی که توسط شرکتهای دانشبنیان تولید میشود ممنوع شده است.
انتهای پیام/