۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغ تخم‌گذار با اشاره به اینکه برای نخستین بار در تلاش هستیم که مسیر صادرات تخم‌مرغ به روسیه را باز کنیم. گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۳۵ هزار تن تخم‌مرغ صادر کردیم در حالی که سه سال قبل تنها ۲۰ هزار تن تخم‌مرغ صادر شد.

ایسنا: محمد مرادی در نشست خبری که امروز برگزار شد با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ با وجود اصلاحات اقتصادی و تغییر نرخ ارز که به تبع آن افزایش قیمت نهاده‌ها را به دنبال داشت قیمت تخم‌مرغ ثبات ماند و نوسانی نداشت، گفت: افزایش هزینه‌های تولید و ثابت ماندن قیمت باعث شد که به تولیدکنندگان فشار زیادی وارد شود اما با همت آنها در تولید سیر صعودی داشتیم و میزان تولید در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ افزایش ۱۰۰ هزار تنی داشت.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، ۱۳۵ هزار تن تخم‌مرغ صادر کردیم در حالی که سه سال قبل تنها ۲۰ هزار تن تخم‌مرغ صادر شد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن تصریح کرد: به تمام کشورهای همسایه صادرات داریم زیرا تخم‌مرغ کالای فاسد شدنی است و نمی‌توان آن را به دور دست صادر کرد.

به گفته وی درحال‌حاضر به کشورهای امارات، کویت، قطر، بحرین، عراق، سوریه، افغانستان، ترکمنستان، پاکستان صادرات انجام می‌شود. همچنین برای نخستین بار در تلاش هستیم که مسیر صادرات تخم‌مرغ به روسیه را باز کنیم. امیدواریم در سال جدید به روسیه صادرات صورت گیرد.

مرادی عنوان کرد: در آسیب شناسی صادرات به این موضوع رسیدیم که تولید برای داخل باید به گونه‌ای باشد که تصمیم گیران و مسئولان تصمیمات آنی در خصوص صادرات نگیرند. به همین دلیل بازار داخل را به خوبی تامین ‌کردیم.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن تخم‌مرغ صنعتی تولید کردیم در حالی که سال ۱۴۰۱ میزان تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار تن بود.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار کمترین نوسان قیمت تخم‌مرغ را در مزارع تولیدی و سفره مردم داشتیم، گفت: امسال رکورد تولید جوجه و جوجه ریزی با میانگین ۵۵ میلیون قطعه در سال شکسته شد که پشتوانه محکمی در تولید تخم‌مرغ ایجاد کرد.

این فعال بخش خصوصی عنوان کرد: در گله‌های مولد بخش اجداد دوگله در کشور موجود بود که به ۳ گله ارتقا پیدا کرد.

وی با بیان اینکه روند رو به رشدی در همکاری با صندوق بیمه محصولات کشاورزی داشتیم، گفت: امروز ۱۰۰ درصد جوجه تخم‌گذار کشور تحت پوشش بیمه هستند و هیچ جوجه تخم‌گذاری در کشور فاقد بیمه نیست. امروز در بخش کشاورزی هیچگونه طلب و بدهکاری به دولت نداریم.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: سه سال قبل دو شرکت زنجیره‌ای در تولید تخم‌مرغ داشتیم اما سال ۱۴۰۱ این دو شرکت به۶ واحد و امروز به ۱۹ شرکت افزایش یافته است. در حقیقت می‌توان گفت که ۳۰ درصد تولید تخم‌مرغ در کشور در قالب زنجیره‌ها صورت می‌گیرد.

وی همچنین به راه‌اندازی پویش هر مرغدار یک مدرسه اشاره کرد و گفت: مرغداران به صورت خودجوش در کشور تخم‌مرغ به صورت رایگان به مدارس تحویل می‌دهند. این پویش به تازگی شروع شده و امیدواریم ادامه‌دار شود.

مرادی در ادامه گفت: در سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ به صورت میانگین ۸ استان صادرکننده تخم‌مرغ بودند. در طول دو سال گذشته تعداد استان‌های صادرکننده به ۱۸ استان افزایش یافت. همچنین سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۱، ۲۲ شرکت صادرکننده داشتیم که در سال ۱۴۰۲ به ۷۷ شرکت افزایش یافت.

وی همچنین عنوان کرد: قیمت فروش هر کیلو تخم‌مرغ در شش ماه اول سال کمتر از نرخ مصوب و حدود ۴۴ هزار تومان بود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن عنوان کرد: سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشور ۱۴.۵ کیلو است و این در حالیست که سه سال قبل ۱۱.۵ کیلو بود. سرانه مصرف جهانی نیز ۱۰.۵ کیلو است. ما از سرانه مصرف جهانی بالاتر و از سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته که ۱۸ تا ۱۹ کیلو است، عقب تریم.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌کنیم برای سال آینده میزان صادرات را به ۱۶۰ هزار تن برسانیم. همچنین در تولید تخم‌مرغ رتبه ۹ دنیا را داریم.

مرادی در پایان گفت: ضریب نفوذ مکانیزاسیون در صنعت تخم‌مرغ ۴۰ درصد است که البته قابلیت این را داریم تا ۱۰۰ درصد نیز افزایش دهیم. افزایش ضریب مکانیزاسیون منجر به صرفه جویی ۶۰۰ تن نهاده در روز و ۳.۶ میلیون مترمکعب آب در سال است.

برچسب‌ها