محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به میانگین مصرف روزهای اخیر تهران که معادل سه میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب بوده است گفت: بارشها و سیلاب اخیر حدود ۱۰ میلیون مترمکعب یعنی معادل مصرف سه روز آب تهران به ذخایر آبی اضافه کرده است.
وی افزود: در پی بارشها و سیلابهای اخیر این تصور نادرست در افکار عمومی شکل گرفته که آورد آبی سیلابها کمک زیادی به ذخایر و منابع آبی کرده است و این در حالی است که بخش عمده این سیلابها در حوضههای آبریز نبوده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران ادامه داد: با آمادگی قبلی و تدابیر اندیشیده شده در چارچوب پدافند غیرعامل، حتی خروج ۱۲ ساعته تصفیهخانههای شماره ۲ (کن) و هفتم تهران از مدار نیز هیچ خللی در آبرسانی به پایتخت ایجاد نکرد و از ۳۰ ساعت پیش از آغاز سیلاب، آماده مواجهه با این مشکل بودیم و حجم مخازن را به گونهای تنظیم کردیم که هیچ مشکلی در روند تأمین آب رخ ندهد.
بختیاری خاطرنشان کرد: سیاستگذاری و اجرای پروژههای آبرسانی در استان تهران بر مبنای پدافند غیرعامل و مدیریت بحران موجب پایداری شبکه با کمترین میزان خسارت شد.
کاهش ۲۵.۶ درصدی بارشها در استان تهران
گفتنی است، چند روز گذشته نیز محمد شهریاری مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با اعلام اینکه سیلابهای اخیر حدود ۹.۵ میلیون متر مکعب به ذخایر آبی استان تهران اضافه کرده است، اظهار کرد: خوشبختانه با استقرار سامانه بارشی از هفته گذشته در استان تهران، حجم آب ورودی به مخازن سدهای تأمین کننده آب استان تهران تا حدودی بهبود یافت.
وی با بیان اینکه از ۵ مرداد تا ۸ مردادماه حدود ۲۳.۳ میلیمتر بارش در سطح استان به وقوع پیوسته است، افزود: این رقم نسبت به زمان مشابه سال گذشته و متوسط بلند مدت با افزایش چشمگیری مواجه بوده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به بارش ۲۰۳.۴ میلیمتری از ابتدای سال آبی تاکنون گفت: این رقم در مقایسه با میزان ۲۷۳.۵ میلیمتری متوسط بلند مدت بیانگر کاهش ۲۵.۶ درصدی بارشها در استان تهران است.
وی در ادامه در خصوص شرایط مخازن سدهای تأمین کننده آب استان تهران گفت: در حال حاضر ۵۶۵ میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران ذخیره شده است که این حجم در روز مشابه سال گذشته ۶۸۱ میلیون متر مکعب بوده است.
شهریاری تصریح کرد: همچنین ورودی آب به مخازن سدهای استان تهران نسبت به مردادماه سال گذشته با افزایش خوبی روبهرو بوده است به طوری که در ۷ روز ابتدایی مردادماه سال گذشته میزان ورودی ۱۱.۸ میلیون متر مکعب بوده اما این حجم در هفت روز ابتدایی مردادماه سال جاری با ۷۷ درصد افزایش به ۲۱ میلیون متر مکعب رسید.
وی یادآور شد: بارندگیها و سیلابهای روزهای اخیر بیشترین تاثیر را روی سد ماملو داشته به طوری که وضعیت ذخیره آب این سد ۵.۵ میلیون متر مکعب بهبود یافته است. همچنین با بارشهای اخیر ذخایر سدهای لار ۱.۶ میلیون متر مکعب، لتیان یک میلیون متر مکعب، طالقان ۱.۲ میلیون متر مکعب و امیرکبیر کمتر از یک میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
مدیر دفتر بهره برداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران در پایان با بیان اینکه بارشها و سیلابهای اخیر در مجموع حدود ۹.۵ میلیون متر مکعب وضعیت ذخایر آبی استان را بهبود بخشیده است، گفت: با توجه به کاهشهایی که هم در میزان نزولات جوی و هم در منابع آب ورودی به سدها طی دو سال پیدرپی خشکسالی مواجه بودهایم، از شهروندان محترم تقاضا داریم همچنان مدیریت مصرف و صرفهجویی را مدنظر داشته باشند.
منبع: مهر