ایسنا: علی لطیفی، با بیان اینکه سازمان پژوهش دور جدید تحول در برنامه درسی را در سال گذشته آغاز کرده بود اظهار کرد: «طرحواره» یا نقشه راه را برای اجراییسازی برنامه درسی در سطح مدرسه تنظیم کرده بودیم که بر اساس آن فرآیند تالیف کتابهای درسی آغاز شد.
وی یکی از اقدامات صورت گرفته را نهایی کردن نظام واره شایستگیهای پایه و عمومی اعلام کرد و افزود: شایستگیهای پایه و عمومی آن دسته از توانمندیها و مهارتهایی است که دانش آموزان فارغ از اینکه چه درس و چه رشتهای را میخوانند باید آنها را بیاموزند؛ بعد از اینکه ۱۲ سال تحصیل را پشت سر گذاشته و فارغ التحصیل میشوند باید در این مهارتها و توانمندیها به حد قابل قبولی رسیده باشند. این نظامواره سال گذشته نهایی و به تصویب شورای هماهنگی علمی سازمان رسید و مراحل پایانی تصویب را در شورایعالی آموزش و پرورش پشت سر میگذارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه طرحهایی را برای آغاز بازتالیف کتابهای دوره ابتدایی داشتهایم، ادامه داد: سال ۱۴۰۳ از پایه اول ابتدایی اجرای آزمایشی محدود طرح را شروع خواهیم کرد؛ همزمان با تالیف و تولید محتوا، علی القاعده براساس این طراحی، جدول عناوین دروس در دوره اول ابتدایی نیز تغییر خواهد کرد که پیش نویس آن در سال ۱۴۰۲ آماده و به شورایعالی آموزش و پرورش برای تصویب ارسال خواهد شد.
لطیفی با اشاره به اینکه ۴ کتاب «نو نگاشت» را نیز داشتیم افزود: در سال ۱۴۰۲ اجرای آزمایشی محدود آن صورت گرفت و امیدواریم برای سال جدید بهتدریج آنها را گسترش دهیم.
وی ادامه داد: همچنین اجرای آزمایشی محدود کتاب دینی پایه هفتم، کتاب کار و فن آوری پایه ششم و هفتم، کتاب هنر آموزش خط تحریری برای پایه چهارم ابتدایی را نیز در سال گذشته داشتیم که امیدواریم سال ۱۴۰۳ آن را گسترش دهیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به برنامههای سازمان در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و مهمترین کار را تولید بسته پایه اول ابتدایی با عناوین و چارچوب جدید و تصویب بخشی از راهنماهای درسی عنوان کرد.