تسنیم: نبود الگوی کشت و موفق عمل نکردن دستگاههای متولی برای برنامهمحور شدن کشت و زرع و همراه کردن با سندی که سالهاست در حوزه کشاورزی تدوین شده و خاک میخورد، سبب شده تا همه ساله در فصل برداشت گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و برخی محصولات دیگر چالشهای زیادی در خصوص قیمت و فروش محصول به وجود بیاید.
گلستان در یک بازه زمانی ۴۵ روزه با تولید بیش از ۱۵۰ هزار تن محصول، نیاز سایر استانهای کشور را نیز تأمین میکند. در از اواخر اردیبهشت ماه که برداشت سیب زمینی شروع میشود کم کم مشکلات سیب زمینی کاران نیز رخ مینماید.
در زمان اوج برداشت هرساله سیب زمینی کاران با افت شدید قیمت و نبود خریدار در بازار مواجه میشوند و با توجه به فسادپذیری این محصول، کشاورزان مجبور هستند یا به قیمت ناچیز محصول را بفروشند یا اینکه محصول روی دستشان باد میکند و فاسد میشود.
اتفاقی که هر سال تکرار میشود و کسی هم چندان دلش برای کشاورزان نمیسوزد. دستگاههای متولی هم زمانی ورود می کردند که کشاورزان زیادی متحمل ضرر و زیان شده بودند و عملاً اقدام دولتیها مصداق ضرب المثل معروف « نوشدارو پس از مرگ سهراب» بود.
امسال اما با پیگیریهای زیادی که هم از سوی نمایندگان و هم از سوی دستگاهها صورت گرفت، تعاون روستایی کار خرید حمایتی سیب زمینی را در استان آغاز کرده است.
محمدرضا جامی، مدیر سازمان تعاون روستایی گلستان در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز خرید تضمینی محصول سیب زمینی در استان گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد مزارع استان برداشت شده و با توجه به افت شدید قیمت و نارضایتی کشاورزان، دولت با هدف حمایت از سیب زمینی کاران، خرید حمایتی این محصول را آغاز کرده است.
وی افزود: هنوز ۳۰ درصد مزارع سیب زمینی استان برداشت نشده و کشاورزان میتوانند محصول خود را با قیمت ۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به تعاون روستایی تحویل دهند.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان گفت: سیب زمینی خریداری شده به منظور ذخیره سازی در سردخانههای متعلق به این سازمان نگهداری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد که کشاورزان گلستانی میتوانند با مراجعه به تعاون روستایی گرگان واقع در میدان شهدا ( امامزاده عبدالله (ع) ) خیابان راه آهن، محصول سیب زمینی خود را به این مرکز تحویل دهند.
مشکل سیب زمینی کاران گلستانی البته راهکارهای دیگری هم دارد که در برخی سالها درباره آن اقدام شده است. علاوه بر رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان، تأمین واگنهای یخچالدار برای صادرات این محصول از مرز اینچه برون به کشورهای آسیای میانه راهکار مهم دیگری است که میتوان در دستور کار قرار داد. اتفاقی که در برخی سالها رخ داد و علاوه بر تنظیم قیمت محصول در بازار داخلی، سبب ارزآوری به کشور هم شد.