۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۹

واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان با ظرفیت ۴۵۰ مگاوات در کلاس اِف (F) و با بازده (راندمان) ۵۸/۴درصدی آغاز به کار کرد.

به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی این شرکت با تکیه بر توان مدیریتی، دانش فنی و تجربه اجرایی شرکت های شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به ویژه شرکت مهندسی معیار صنعت خاورمیانه و شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان مانا، مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

در مراسم افتتاح نیروگاه واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان مجید قاسمی رییس هیات مدیره میدکو با اشاره به اینکه " فضیلت علم بیشتر از فضیلت عبادت است. "به تحقق این مزیت در هلدینگ میدکو اشاره کرد و تحقق ۳۵ پروژه بزرگ در منحنی اول و در مدت زمانی کم را مصداقی برای آن دانست.

به گفته وی، نیروگاه سیکل ترکیبی بوتیا می‌تواند علاوه بر تامین برق مورد نیاز واحد های ۲/۵ میلیون تنی گندله سازی بوتیا و ۱/۵ میلیون تنی فولاد سازی، برق واحد در دست ساخت ۲ میلیون تنی آهن اسفنجی بوتیا را هم تامین کند.

علی اصغرپورمند مدیر عامل شرکت میدکو نیزدر افتتاحیه نیروگاه یاد شده حمایت های بانک پاسارگاد را منشا خیر و آبادانی کشور دانست.

محمدرضاخسروی راد مدیر عامل فولاد بوتیای ایرانیان نیز در این مراسم گزارشی از روند انجام پروژه را ارایه کرد.

نیروگاه سیکل ترکیبی (Combined cycle power plant) نیروگاهی است که با ترکیبی از توربین گازی و توربین بخار، انرژی برق تولید می کند. در این نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی توربین‌های گازی، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربین‌های بخار استفاده می‌شود. اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، انرژی باقی‌مانده در گازهای خروجی، مستقیماً وارد هوا شده و هدر می‌رود. در حالی که در نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده می‌شود و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید می‌کند؛ بنابراین، با استفاده از این روش، بازده سیکل افزایش می‌یابد. نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راه حلی بسیار کارآمد، انعطاف‌پذیر، قابل اعتماد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای تولید برق است.

واحد بخار این نیروگاه نیز به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.