فردای اقتصاد: شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین، جایگاه خود را در مقام دبیرکل حزب کمونیست این کشور برای سومین دوره پیاپی پنج ساله حفظ کرد. بدین ترتیب نام «شی» در تاریخ معاصر چین، پس از مائوتسه تونگ، به عنوان دومین رهبر بانفوذ و تأثیرگذار حزب کمونیست ثبت شد.
بیستمین کنگره حزب کمونیست که از هفته گذشته برگزار شده بود، در آخرین روز از کار خود با تمدید رهبری «شی» بر حزب موافقت کرد.
انتظار میرود که ابقای او در رهبری حزب کمونیست به مفهوم ادامه ریاست جمهوری این سیاستمدار پرقدرت ۶۹ ساله نیز باشد. این در حالی است که برخی از روسای جمهوری این کشور حداکثر دو دوره پنج ساله در این مقام بودند.
اعلام رسمی سومین دوره ریاست جمهوری «شی» قرار است در نشست سالانه قانونگذاری دولت که حدود پنج ماه دیگر برگزار میشود، انجام شود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، با تحکیم هرچه بیشتر پایههای قدرت «شی» که از سال ۲۰۱۲ در جایگاه رهبری حزب و ریاست جمهوری بوده، محدودیت دو دوره پنج ساله برای او برداشته شد.
به نوشته شبکه خبری الجزیره، انتخاب «شی» در مقام رهبری حزب کمونیست پایان دههها تقسیم قدرت در میان نخبگان این کشور و تمایل به تقویت حکومت یکنفره او تعبیر میشود. برخی از ناظران ابراز نظر کردهاند که رهبری «شی» مادامالعمر شود.
کنگره همچنین در آخرین روز کاری خود شماری از مهرههای وفادار به شی جین پینگ را در کمیته هفت نفره دفتر سیاسی حزب انتخاب کرد، که همراه با شی به روی صحنه تالار عظیم کنگره حضور یافتند.
یک روز پیش از پایان کار کنگره این بار، در یک رویداد غیرمنتظره، زمانی که به دوربین شماری از رسانههای جهانی امکان داده شد تا فیلمبرداری کنند، افرادی هو جینتائو، رئیسجمهوری پیشین، را که کنار «شی» نشسته بود، به بیرون از نشست هدایت کردند در حالی که نشانههایی از مقاومت هو مشهود بود.
حزب کمونیست هنوز توضیحی در مورد این رفتار در قبال «هو» منتشر نکرده اما به نوشته گاردین، وقوع این رویداد در جریان نشست کنگره که «یک نمایش به دقت از قبل طراحی شده است»، ممکن است بیانگر تمایل شی جین پینگ به نشان دادن قدرت و جایگاه تحکیمشده خود در برابر دوربینها بود.
«شی» در پی انتخاب مجدد در مقام دبیر کلی حزب، گفت که چین در دوره جدید درهای خود را بیش از گذشته به روی جهان خواهد گشود و برای شکوفایی بیشتر اقتصاد نرمشهای تازهای نشان خواهد داد.
او هفته گذشته نیز در آغاز کنگره تأکید کرد که تمرکز کشور در کنار تبدیل ارتش به یک نیروی نظامی نوین و ادامه پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف، آمادگی برای مقابله با «تجزیهطلبی» تایوان و حاکمان آن است و برای این هدف از توسل به زور نیز چشم نخواهد پوشید.
۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۹
«شی» در تاریخ معاصر چین، پس از مائوتسه تونگ، به عنوان دومین رهبر بانفوذ و تأثیرگذار حزب کمونیست شناخته میشود.