خبرآنلاین یادداشتی از غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت منتشر کرد. متن این یادداشت به شرح زیر است:

از مسئولان خواستاریم نگاهی عمیق تر و همه جانبه مبتنی بر توسعه پایدار به این موضوع داشته باشند و با در نظر گرفتن خسارات وارده به حوزه‌های اقتصاد و سیاسی کشور، خانواده ها، زیر ساخت ها، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، نسبت به رفع فیلترینگ اهتمام ورزند.

درحال‌حاضر فیلترینگ فضای مجازی کسب و کار، زندگی و اقتصاد بیشتر مردم را با مشکل مواجه کرده است، علاوه برکسب و کارها خیلی از شرکت‌های استارتاپی که در سال‌های اخیر روی آنها سرمایه‌گذاری شده، نیز با مشکل مواجه شده‌اند به نحوی که اکنون اغلب آنها خصوصا استارتاپ‌های کوچک تر که در برگیرنده اشتغال ۵۰ تا ۱۰۰ نفر هستند، با مشکلات عدیده و جدی مواجه شده‌اند و فعالیت برخی یا متوقف شده و برخی دیگر نیز در حال توقف است؛ معضل دیگری که برای آنان ایجاد شده آن است که اغلب در حال تعدیل نیرو هستند. به گفته کارشناسان فیلترینگ حداقل ۳۰۰ هزار شغل را در کشور از بین برده است.

بنابراین یکی از خسارت‌های شاخص فیلترینگ، متوجه کسب و کارهایی است که سال‌ها بر روی آنها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و متاسفانه امروز در حال از بین رفتن هستند. در این بین معیشت امروز و فردای این کسب و کارها و افرادی که شغل و اقتصادشان بر پایه اینترنت و پلتفرم‌های مختلف بود در معرض خطر قرار گرفته و خسارت‌های بالایی دیده‌اند. لذا از مسئولان خواستاریم نگاهی عمیق تر و همه جانبه مبتنی بر توسعه پایدار به این موضوع داشته باشند و با در نظر گرفتن خسارات وارده به حوزه‌های اقتصاد و سیاسی کشور، خانواده ها، زیر ساخت ها، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، نسبت به رفع فیلترینگ اهتمام ورزند. یکی از مهم‌ترین موارد، از بین رفتن نظارت شهروندان و عدم انتشار دیدگاهایشان نسبت به سیاست جاری کشور و ناتوانی شهروندان در شفاف‌سازی در شبکه‌های اجتماعی است. به عبارت دیگر استمرار این وضعیت به معنای قدرت زدایی از شهروندان محسوب می‌شود.

به نظر می‌رسد این شرایط قابل ادامه نیست و بهتر است مسئولان موارد ذکر شده را در روزهای آتی مد نظر قرار دهند چرا که درحال‌حاضر، شرایط اضطرار نیز وجود ندارد و نیازی به محدود شدن اینترنت نیست. از این رو لازم است اوضاع در حوزه اینترنت و دسترسی ساده به آن به قبل از اتفاقات مهر ماه برگردد. از سوی دیگر ظاهرا درحال‌حاضر در مورد فیلترینگ سکوت اختیار شده و احتمالا شورای‌عالی امنیت ملی بتواند در مورد ادامه یا عدم ادامه فیلترینگ تصمیم مجدد اتخاذ کند زیرا همانطور که عنوان شد، شرایط به نحوی نیست که اظهار کنند اجبار به فیلترینگ دارند، و باید فیلتر کنند. از این رو اساسا نیازی به فیلترینگ نیست.

این روزها اثرهای منفی فیلترینگ روی جامعه و اقتصاد، بسیار بیشتر از آن چه تصور می‌شد نسبت به اثرات مثبت ظاهر شده، و این موضوع برای کابران فضای مجازی و آنها که بر این حوزه اشراف دارند به طور کامل مشهود است. در نهایت بهتر است مسئولان با عنایت ویژه به پی آمدهای بسیار مخرب فیلترینگ با انجام تحقیق و نگاه علمی در نخستین فرصت ممکن نسبت به بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی اقدام کنند.