فردای اقتصاد: گزارش دفتر آمار آمریکا حاکی از این است که در نیمه نخست ۲۰۲۲، ارزش صادرات آمریکا به ایران افت ۵درصدی داشته است. در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۹.۸میلیون دلار کالا از آمریکا به ایران صادر شده بود که این رقم در مدت مشابه امسال به ۱۸.۸میلیون دلار کاهش یافته است.
اما واردات این کشور از ایران در نیمه نخست امسال رشد ۱۶برابری داشته و به ۵میلیون دلار رسیده است. آمریکا در نیمه نخست سال قبل ۰.۳میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود. بنابراین حجم تجارت ایران و آمریکا در نیمه نخست سال جاری میلادی به ۲۳.۸میلیون دلار رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸درصد افزایش داشته است. در ماههای ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۲۱بالغ بر ۲۰.۱میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود. ارزش تجارت ایران و آمریکا در مقایسه با کل مبادلات تجاری دو کشور با جهان رقم قابل توجهی نیست؛ ایران در میان شرکای تجاری آمریکا رتبه ۱۷۹ را طی نیمه نخست ۲۰۲۲ داشته است.
اما سوال این است که این حجم از تجارت بین ایران و آمریکا شامل چه کالاهایی میشود؟ بر اساس اطلاعاتی که سازمان توسعه تجارت منتشر کرده، شیرهها و عصارههای نباتی، لاکتوز و شربت لاکتوز، مواد پروتئینی، مکمل غذایی، واکسنهای دامپزشکی، داروهای دارای هورمون، ویتامینها و مشتقات آن، کامپوزیتها، فرآوردههای دندانسازی، ضدعفونیکنندههای دارای گرید دارویی، مصنوعات از مواد پلاستیکی جهت مصارف پزشکی برخی از کالاهایی هستند که ایران از آمریکا وارد میکند.
در مقابل کالاهایی مثل فرآوردههای لبنی از جمله دوغ، شیر و خامه بستهبندی شده، زعفران، مربا و مارمالاد، عرقیات سنتی، چوب خاتمکاری شده و منبتکاری شده، جعبه معرق، کتاب و بروشور، کف پوشهای غیرمخملیباف، آلات موسیقی برخی از کالاهای صادراتی ایران به آمریکا است.